Μια πανδαισία ήχων που παντρεύει τον κλασικό ήχο με την εικόνα. 

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.), μια από τις πιο σημαντικές της χώρας μας, αλλά και των Βαλκανίων παρουσιάζει το «Cinema Symphony», ένα μουσικό αφιέρωμα σε soundtracks ταινιών, οι οποίες άφησαν, ανεξίτηλα, το δικό τους στίγμα στην 7η τέχνη. Αγαπημένη μουσική και ατόφιοι ήχοι, οι οποίοι έντυσαν μοναδικά τις σημαντικότερες σκηνές του κλασικού αλλά και σύγχρονου κινηματογράφου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Αλέξανδρου Μυράτ, ο οποίος διεύθυνε την πρώτη του συναυλία στη Διεθνή Αγορά των Δίσκων και των Μουσικών Εκδόδεσων στις Κάννες στα 20 του χρόνια με την Ορχήστρα του Μόντε Κάρλο και σολίστα τον Χ. Σέρινκ.

Το 1976 βραβεύτηκε στο διαγωνισμό «Τζίνο Μαρινούτσι» του Σαν Ρέμο ενώ το 1977 ο Αλέξανδρος Μυράτ θα λάβει τη γαλλική υπηκοότητα και θα συνεργαστεί τακτικά με τη Γαλλικη Ραδιοφωνία, πραγματοποιώντας ηχογραφήσεις, συναυλίες και πολλές παγκόσμιες πρώτες εκτελέσεις. Το 1984 θα ιδρύσει τη Sinfonietta, την περιφερειακή Ορχήστρα της Πικαρδίας. Ήταν τότε που εδραιώθηκε η φήμη του για τις ερμηνείες του στα έργα του Μότσαρτ όσο παράλληλα συνεργάστηκε ως αρχιμουσικός με πολλούς άλλους φορείς, από την Εθνική Ορχήστρα του Βελγιου, μέχρι την Αγγλική Ορχήστρα Δωματίου και από την Συμφωνική Ορχήστρα της Λιέγης στην Ορχήστρα Δωματίου της Νορβηγίας. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ο Αλέξανδρος Μυράτ ίδρυσε την Καμεράτα των Αθηνών, την πρώτη ελληνική ορχήστρα, η οποία υπό την καθοδήγηση του, ακτινοβολεί διεθνώς έχοντας αξιοσημείωτες ηχογραφήσεις για την EMI, την ARTION RECORD, την BLUE NOTE και την AGORA.

Ο Αλέξανδρος Μυράτ από το 2011 έως το 2014 διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, το ρεπερτόριο της οποίας καλύπτει ήδη από το 1959 σύνολο μουσικών εξελίξεων, από τη μουσική μπαρόκ ως και τις πρωτοποριακές συνθέσεις του 21ου αιώνα, ενώ το φάσμα των δραστηριοτήτων της περιλαμβάνει ένα ευρύτερο πλαίσιο μουσικών ειδών, όπως παραστάσεις όπερας και μπαλέτου, συνοδεία βωβού κινηματογράφου, αλλά και συναυλίες συμφωνικού ροκ. Την τελευταία δεκαετία μάλιστα, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έχει αναπτύξει μια έντονη δισκογραφική δραστηριότητα που περιλαμβάνει ηχογραφήσεις με διεθνούς κύρους δισκογραφικές εταιρείες.

Πρόγραμμα

I. Part

Newman: 

20th Century Fox Fanfare

Steiner: 

«Gone with the Wind»

Rota: 

«La Strada» – Gelsomina

J. Williams: 

«Indiana Jones» – Raiders March

«Schindler’s List»

«1941»

«The Terminal»

«Jurassic Park»

Morricone:

«The Mission» – Gabriel’s oboe

«Once Upon a Time in America» – Deborah’s theme

Jarre:

«Witness» – Building the Barn

II. Part

Elmer Bernstein: «The Magnificent Seven»

Horner: «Legends of the Fall» – The Ludlows

Jarre: «Topaz» – March

Delerue: «Conte à Rebours»

Delerue: «Le Mépris» – Credits and Camille’s theme

Desplat: «The Imitation Game»

Klaus Badelt (arr. Ted Ricketts): «Pirates of the Caribbean»

 

info

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018
Sani Festival 2018

Τιμή
Γενική είσοδος: 20€
Είσοδος αριθμημένης θέσης: 30€

Αγοράστε το εισιτήριο σας τώρα

 

 

Ζωντανή Μουσική