Η FM Records με το πλούσιο δισκογραφικό της ρεπερτόριο συνεχίζει να πρωτοπορεί και να εμπνέει τους καλλιτέχνες να πειραματιστούν με τη μουσική του χθες στο σήμερα μέσα από τα μουσικά όργανα της παράδοσής μας.

Ο νέος δίσκος   σφραγίζει μια νέα συνεργασία που μας εκπλήσσει ευχάριστα. Πρόκειται για ένα ταξίδι που ξεκίνησε στον μαγικό κόσμο του ρεμπέτικου τον Δεκέμβρη του 2021 και που μόλις ολοκληρώθηκε. Ο δεξιοτέχνης στο κανονάκι Πάνος Δημητρακόπουλος υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μιχάλη Κουμπιού εισβάλλει στον κόσμο του ρεμπέτικου, την πιο αγνή πηγή μουσικής και μας θυμίζει ποιοι είμαστε και πού πηγαίνουμε.

13 αγαπημένα Τραγούδια. Μουσικοί συνθέτες μοναδικοί και μελωδίες διαχρονικές που άφησαν εποχή και μέχρι σήμερα τα ακούμε και τα σιγοτραγουδούμε. Όπως το «Μαγεμένο το μυαλό μου», «Το μινόρε της αυγής», «Του Βοτανικού ο μάγκας», «Πασατέμπος» και άλλα. Κι από συνθέτες ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Μπαγιαντέρας, ο Μανώλης Χιώτης και άλλοι.

Ο Πάνος Δημητρακόπουλος με σεβασμό και αγάπη στο έργο τους ερμηνεύει με το κανονάκι του αυτές τις αναλλοίωτες μελωδίες γιατί η μουσική είναι το ύψιστο επίτευγμα της δημιουργικότητας του ανθρώπου και έχει τη μαγική ικανότητα να μας αιχμαλωτίζει και να μας ταξιδεύει σε μοναδικούς κόσμους. Ένας τέτοιος κόσμος είναι κι ο κόσμος του ρεμπέτικου. Ένας κόσμος γεμάτος ποιητικές εικόνες που ακροβατούν ανάμεσα σε στιγμιότυπα ζωής και ονείρου.

Όπως αναφέρει κι ο Μιχάλης Κουμπιός για το νέο album: «Όλα ξεκινούν με μία μικρή λάμψη, μία εσωτερική αίσθηση και σιγά σιγά, από την άκρη αυτού του νήματος υφαίνεται ένα πρωτότυπο άλμπουμ με πρωταγωνιστές το κανονάκι και το ρεμπέτικο».

Ο δίσκος   κυκλοφορεί από την FM Records και τον ακούτε εδώ:

https://orcd.co/magicalrebetiko