Άλλη μια πρωτιά κατοχύρωσε η χώρα μας στα τέλη του Ιούνη του 2021, που μας κάνει ξανά υπερήφανους, με το στήθος φουσκωμένο κι έτοιμους να πανηγυρίσουμε, όσο σηκωνόμαστε από ντιβάνια, καναπέδες, ράντζα και κρεβάτια ΜΕΘ.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαπρίλης Πανάτσας

Σύμφωνα με το Bloomberg που δημιουργεί και ελέγχει λίστες για ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σου, η Ελλάδα, για πρώτη της φορά, είναι πρώτη στην λίστα με τα «παρκαρισμένα υπερπολυτελή γιοτ» στις ακτές της, και το νούμερο αυτό, στα τέλη του Ιούνη, αγγίζει τα 194 τεμάχια.

Στην ίδια σελίδα παρέχεται κι ένας «tracker», ένας ανιχνευτής μόνο για… γιοτ, που εμφανίζονται ως κίτρινες κουκίδες, μάλλον ως ευγενική χορηγία σε μελλοντικές τρομοκρατικές οργανώσεις που σκοπεύουν να κινηθούν παραλιακά κερνώντας μολότοφ σε υπερπολυτελή σκάφη.

Οι θέσεις των υπερπολυτελών γιοτ, στην Ευρώπη, στα τέλη Ιουνίου.

Για άλλη μια φορά, κάτι Ιταλίες, κάτι Γαλλίες και Ισπανίες, βλέπουν τη σκόνη μας. Το «άνοιγμα του τουρισμού» στα μέσα του Μάη μας φώτισε στον παραπάνω χάρτη.

Υ.Γ.1 Μία από τις κίτρινες κουκίδες που μεταφράζεται σε γιοτ στα νερά μας, κουβαλούσε τον τον θρυλικό Μάτζικ Τζόνσον που διαφήμισε τη χώρα μας με τον ίδιο ρυθμό που σκόραρε στα παρκέ. Κατά ριπάς.

Ο Μάτζικ, και πίσω του, κάτι από Ιόνιο και Κέρκυρα.

Υ.Γ.2 Επιτέλους, ο Γιάννης ο Πλακιωτάκης, μπορεί και πάλι να νιώσει «ο πιο σημαντικός υπουργός παγκοσμίως» μιλώντας πάντοτε με όρους ναυτιλίας.