Ένα από τα ιστορικότερα αρτοποιεία της Θεσσαλονίκης, μια μεγάλη οικογενειακή παράδοση που συνεχίζεται και ένα σημαντικό κεφάλαιο στην γαστρονομική ιστορία της πόλης.

Η διαδρομή στον χρόνο

Όλα ξεκίνησαν το 1922 όταν ο Γεώργιος Μπακόλας ίδρυσε τον «Κόκκινο Φούρνο», στην Πλατεία Τσιρογιάννη απέναντι από τον Λευκό Πύργο (εκεί που και σήμερα δεσπόζει ο μεγάλος πλάτανος που έδινε και το όνομα τότε στο σημείο). Από το 1936 έως και το 1969, ο «Κόκκινος Φούρνος» μεταφέρεται στην Τσιμισκή 106 (στο ύψος της Διαγωνίου) και έπειτα μέχρι και σήμερα βρίσκεται στη Χρυσοστόμου Σμύρνης 20 με την επωνυμία πλέον «Αρτοποιία Μπακόλα». Επειδή «παράδοση» σημαίνει και αξίες που αντέχουν στον χρόνο, η οικογένεια Μπακόλα συνεχίζει να επιλέγει τα καλύτερα υλικά, να τα ζυμώνει με αγάπη και να σέβεται τους πελάτες της.

Έτσι, καθημερινά, εκτός από τα διάφορα είδη ψωμιού, μας περιμένει το παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης, ίσως η καλύτερη εκκίνηση της ημέρας. Θρεπτικό και ελαφρύ. Ένα αφράτο σταφιδόψωμο, ένα κομμάτι χωριάτικης πίτας, μερικά μπουρεκάκια με τυρί, λουκανικοπιτάκια, πεϊνιρλί, όλα με αυθεντικές συνταγές δοκιμασμένες στον χρόνο. Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τα ψωμάκια για σάντουιτς και το κρουασάν από ζύμη brioche και κρέμα κακάο.

 

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Χρυσοστόμου Σμύρνης 20

Facebook: Αρτοποιείο Μπακόλα
Instagram: bakolasbakery