Από τις 4 Φεβρουαρίου, το βραβευμένο έργο της Άρτεμης Μουστακλίδου, «Η Απειλή» (Α΄ Κρατικό Βραβείο θεατρικού έργου 2012), ανεβαίνει στο Θέατρο Τ από την ομάδα Γκραν Γκινιόλ, σε σκηνοθεσία Στάθη Μαυρόπουλου. Πρόκειται για μία μαύρη κωμωδία για την απομόνωση, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, την ενδοοικογενειακή βία, την  έλλειψη κοινωνικών ενδιαφερόντων και αλληλεγγύης, που αναπαράγουν και συντηρούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ένα ζευγάρι ζει κλεισμένο στο διαμέρισμά του για άγνωστο λόγο (μπα! πώς έτσι;). Η γυναίκα δεν βγαίνει ποτέ έξω από το διαμέρισμα, ενώ ο άντρας βγαίνει μόνο για τη δουλειά του και τα απολύτως απαραίτητα (μα γιατί να κλειστεί κάποιος στο σπίτι του;). Κέντρο του κόσμου τους είναι η τηλεόραση. Ζουν μέσα από αυτή, αποτελεί τη δική τους ασφαλή διέξοδο στον έξω κόσμο (έλα τώρα, κι εμείς βλέπουμε σειρές…). Όταν δίπλα τους μετακομίζει μια αλλοδαπή οικογένεια, πανικοβάλλονται (μα κι αυτοί οι ξένοι, γιατί δεν κάθονται στη χώρα τους, στα σπιτάκια τους…). Κλείνονται στο σπίτι και ακούν τρομοκρατημένοι τους θορύβους από το διπλανό διαμέρισμα. Αρχίζουν να οπλοφορούν σχεδιάζοντας τη φυσική εξόντωσή τους (έλα ρε! δεν υπάρχουν τέτοιοι…). Η απειλή είναι οι ήχοι των άλλων και το ζευγάρι μετατρέπεται σε θλιβερούς υπερασπιστές ενός πλασματικού οχυρού (σιγά το πράμα, αυτό ήταν όλο…;).

Η παράσταση έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία: Στάθης Μαυρόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη
Σχεδιασμός φωτισμών – οπτικών & ηχητικών εγκαταστάσεων: Γιώργος Κόγιας
Κίνηση: Μαριάνθη Ψωματάκη
Σχεδιασμός φωτισμών – Βοηθός σκηνοθέτη: Διονύσης Καραθανάσης
Τεχνικός σκηνής: Γιώργος Μαυρόπουλος
Γραφιστικός σχεδιασμός: Ηλίας Καλπάκας
Παραγωγή: ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ

Επί σκηνής
Ιωάννα Λαμνή
Γιάννης Μόχλας

info
Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Πρεμιέρα: Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 στις 21:30
Παραστάσεις: Έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022, Δευτέρα & Παρασκευή στις 21:30, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00
Διάρκεια: 75’
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό | 10€ μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων & άνω των 65) | Ατέλειες κάθε μέρα με σειρά προτεραιότητας, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις
Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr (https://www.viva.gr/tickets/theater/i-apeili-tis-artemis-moustaklidou/)
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 2310 854 333
Parking: Ιδιωτικός χώρος parking ακριβώς δίπλα από το Θέατρο Τ. Τιμές: 3€ οι πρώτες 2 ώρες | +1€ για κάθε επόμενη ώρα

Περισσότερα:
www.theatrot.gr
www.facebook.com/theatrot
https://www.instagram.com/theatro_t

Facebook event παράστασης: https://fb.me/e/1rebEmA2V

 

Μέτρα προστασίας: Ακολουθώντας τις οδηγίες υγειονομικής προστασίας, η είσοδος στο Θέατρο Τ επιτρέπεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Η μάσκα είναι υποχρεωτική καθόλη τη διάρκεια παραμονής των θεατών μέσα στο θέατρο.