Σύμφωνα με τους New York Times

Οι New York Times ξεχωρίζουν 52 προορισμούς σε όλον τον πλανήτη για να επισκεφθούμε το 2016 και μάλιστα εξηγώντας τους ιδιαίτερους λόγους που οδήγησαν στην επιλογή. Στο Νο 47 συναντούμε και τη Θεσσαλονίκη, η οποία περιγράφεται ως η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας αλλά η πρώτη σε ό,τι αφορά το φαγητό.

Επιμέλεια / Φωτογραφία: Κώστας Γιάντσιος

Στο κείμενο γίνεται αναφορά σε νέους που έχουν εισέρθει στον χώρο της γαστρονομίας εκσυγχρονίζοντας την παράδοση των ελληνικών, σλαβικών και οθωμανικών γεύσεων της Θεσσαλονικιώτικης κουζίνας. Μάλιστα τονίζεται ότι αυτή η κίνηση είναι και μία απάντηση στο φαινόμενο της αυξανόμενης ανεργίας τα τελευταία χρόνια. Η συντάκτρια των New York Times φέρνει μάλιστα ως παράδειγμα τρεις χώρους της πόλης, αντιπροσωπευτικούς του παραπάνω μοντέλου: το εστιατόριο Σέμπρικο, το Roots, που απευθύνεται και σε vegeterians και το Estrella.
Καλά νέα από τον διεθνή τύπο και μια επιλογή που είναι ακριβής καθώς το γαστρονομικό τοπίο της πόλης εδώ και περισσότερο από μία πενταετία αλλάζει διαρκώς και μας δίνει πολλά θετικά στοιχεία. Ο τίτλος, άλλωστε, της γαστρονομικής πρωτεύουσας είναι ιδιαίτερα ευνοϊκός και για το τουριστικό προφίλ της Θεσσαλονίκης.
Την επόμενη, φορά, λοιπόν, που θα απολαύσετε ένα καλομαγειρεμένο πιάτο σ’ ένα από τα τόσα σημεία εστίασης της πόλης, πείτε έναν καλό λόγο για τους ανθρώπους που κλείνονται στην κουζίνα και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μην περιμένουμε να το κάνουν πρώτα στα διεθνή μέσα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο των New York Times ΕΔΩ