Ακολουθεί το πρόγραμμα της Thessaloniki Walking Tours:

Κυριακή 14 Ιουνίου
«Τα τείχη της Θεσσαλονίκης»

Ο Τάσος Παπαδόπουλος αφηγείται συναρπαστικές ιστορίες του άγνωστου δυτικού τείχους, διατρέχοντας πολλούς αιώνες ιστορίας σε μια διαδρομή που έχει έντονο το στοιχείο της αστικής εξερεύνησης   (Μονή Βλατάδων, 10:30 πμ, συμμετοχή 10 ευρώ)

Πέμπτη 18 Ιουνίου
«Ο Μεσσίας της Θεσσαλονίκης»

Αναζητούμε στην πόλη τα ίχνη μιας σημαντικής προσωπικότητας που ισχυρίστηκε στα μέσα του 17ου αιώνα πως είναι ο Μεσσίας. Με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο προσεγγίζουμε την αινιγματική προσωπικότητα του Σαμπετάι Σεβή. (Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, 19:00, συμμετοχή 10 ευρώ)

Κυριακή 21 Ιουνίου
«Ηλιοβασίλεμα στον Θερμαϊκό»

Βυθισμένα τείχη, ένα ναυάγιο, τα εμπορικά πλοία που μόλις ανάβουν τα φώτα, η σχέση της Θεσσαλονίκης με το υδάτινο στοιχείο βρίσκονται στο κέντρο των απολαυστικών αφηγήσεων. Με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο και καπετάνιο τον Νίκο Κούβακα μοιραζόμαστε μια ξεχωριστή εμπειρία πλέοντας στο Θερμαϊκό στο φως του ηλιοβασιλέματος, η οποία συνοδεύεται με κρασί και ελαφρύ δείπνο. (Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, σκάφος «Αλκυώνη», 18:30, συμμετοχή 30 ευρώ)

Κυριακή 28 Ιουνίου
«Σελανίκ, το ρόδο του Σουλτάνου»

Αναζητούμε τα ίχνη της οθωμανικής παρουσίας στη Θεσσαλονίκη με σημαντικά, ξεχασμένα και σε πολλές περιπτώσεις παραγνωρισμένα μνημεία σε μια διαδρομή με καινοτόμο σχεδιασμό και την πυκνή αφήγηση του Τάσου Παπαδόπουλου (πάρκο απέναντι από το Κτήριο της Παλιάς Φιλοσοφικής, 11πμ, συμμετοχή 10 ευρώ)

Πέμπτη 2 Ιουλίου
«Σκοτεινή μνήμη»

Ανιχνεύουμε την πολιτική και κοινωνική ιστορία της πόλης, τις εξεγέρσεις, τις πολιτικές δολοφονίες, τις οδυνηρές απώλειες. Με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο ανασύρουμε τη μνήμη του συνταρακτικού 20ου αιώνα της Θεσσαλονίκης. (Άγαλμα Βενιζέλου, 18:30, συμμετοχή 10 ευρώ)

 

Thessaloniki Walking Tours
Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος, τηρούμε τις αποστάσεις και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας.
Πληροφορίες / κρατήσεις: [email protected]