Το reworks, μπροστά στις προκλήσεις και τις ιδιαιτερότητες της εποχής που διανύουμε, φιλοδοξεί να ολοκληρώσει το 2021 με δυναμισμό και αισιοδοξία. Λίγο μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της φυσικής διοργάνωσης του reworks festival τον Σεπτέμβριο και του συνεδριου reworks agora τον Οκτώβριο με τη συμμετοχή κοινού, ύστερα από δύο χρόνια στην Ελλάδα, το υβριδικό προγραμμα reworks connekt επιστρέφει στις οθόνες μας.

Από τις 16 Νοεμβρίου και για τις επόμενες εβδομάδες, η online πλατφόρμα του reworks θα προβάλει αποκλειστικό περιεχόμενο συναυλιών, οπτικοακουστικών πρότζεκτ, συζητήσεων και DJ set, παρουσιάζοντας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, μουσικούς, επιστήμονες, ακτιβιστές και προσωπικότητες της τεχνολογίας, των τεχνών και του πολιτισμού, αποτελώντας μια διεθνή ψηφιακή συνάντηση ήχων και ιδεών δωρεάν για όλους.

Τι είναι το reworks connekt

Το 2020, το reworks παρουσίασε το πρώτο ψηφιακό φεστιβάλ ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην Ελλάδα το reworks connekt,  παρουσιάζοντας καινοτόμο πολιτιστικό περιεχόμενο μέσα στην περίοδο της απομόνωσης και της καραντίνας. Η ανάγκη για επικοινωνία και σύνδεση με τους φίλους μας ανα τον κόσμο αλλά και η επιθυμία το reworks να προσφέρει σε μια τόσο ιδιαίτερη συνθήκη, μας οδήγησε στην δημιουργία  της ψηφιακής αυτής δράσης. Καλλιτέχνες όπως η Νina Kraviz, Dubfire, KiNK, Patrice Baumel, Ison aka Anastasios, And.id & Thessaloniki Symphony Orchestra, Masayoshi Fujita κ.α παρουσιάστηκαν με επιτυχία, σημειώνοντας περισσότερες από 2 εκατομμύρια προβολές με θέαση από 52 χώρες μέχρι σήμερα.

Τα αποτελέσματα, η ένθερμη ανταπόκριση αλλά και η συνέχιση του Covid-19 φέρνουν εκ νέου reworks connekt στις οθόνες μας. Καθόλη την διάρκεια των τελευταίων μηνών, το reworks δημιούργησε αποκλειστικό υλικό συνεργαζόμενο με Ελληνες και διεθνείς καλλιτέχνες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και οπτικοακουστικά πρότζεκτ τα οποία θα προβληθούν στο διάστημα Νοεμβρίου & Δεκεμβρίου.

Τι θα δούμε και θα ακούσουμε στο reworks connekt 2021

Σε αυτή τη σειρά προβολών το reworks connekt δίνει έμφαση στην παρουσίαση σημαντικών διεθνών καλλιτεχνών, Ελλήνων καλλιτεχνών με αξιόλογη διεθνή πορεία αλλά και ανερχόμενων καλλιτεχνών της χώρας μας, παρουσιάζοντας ένα ευρύ φάσμα της σύγχρονης μουσικής. Παράλληλα ενθάρρυνε και την συνέργεια ανάμεσα σε διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες φέρνοντας τους κοντά δημιουργώντας μια σειρά αποκλειστικών οπτικοακουστικών πρότζεκτ τα οποία αναπτύχθηκαν ειδικά για το reworks connekt.

Ο Σουηδός συνθέτης, παραγωγός και vocalist Sailor & I, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δυνατές μορφές της σύγχρονης μουσικής της Σκανδιναβίας.Έχει συνεργαστεί και δημιουργήσει μουσική μαζί με μεγάλα ονόματα της σκήνής, όπως Tale of Us, Maceo Plex, Kiasmos, Jon Hopkins, Âme κ.α, με την μουσική του καταλαμβάνει τον δικό της χώρο στην παγκόσμια μουσική σκηνή.  Για το reworks connekt o Sailor & I σχεδίασε και παρουσίασε ένα αποκλειστικό live performance το οποίο ήταν και το πρώτο υβριδικό live το οποίο υλοποιήθηκε στην Ελλάδα παρουσία κοινού, στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Συναίσθημα και αρμονία. Δυο λέξεις που περιγράφουν την μοναδική προσέγγιση στην ηλεκτρονική μουσική, από τον Christian Löffler. Ο Γερμανός συνθέτης και παραγωγός, είναι μια από τις πιο επιδραστικές και κινητήριες δυνάμεις της ηλεκτρονικής μουσικής, παρουσιάζοντας στο reworks festival τον Σεπτέμβρη ένα μοναδικό live set στο Κυβερνείο – Παλατάκι στην Θεσσαλονίκη.  Θα έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε ξανά, online αυτή τη φορά στο reworks connekt.

O Pantha du Prince, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα στην σύγχρονη σκηνή, με μια αξιοσημείωτη πορεία. Στα πλαίσια του reworks connekt θα εμφανιστεί σε ένα ειδικό πρότζεκτ με το πραγματικό του όνομα ως Hendrik Weber. Στις συνθέσεις του αποτυπώνεται έντονα το γήινο στοιχείο και η φύση, με κιθάρες και ηλεκτρονικούς ήχους, να συνδυάζονται με αντικείμενα της φυσης όπως ξύλο, πέτρα, μέταλλο κ.α. Η μουσική του ντύνεται οπτικά από τους Ελληνες visual artists Minimalic Quantum.

Τον γνωρίζουμε εδώ και δυο δεκαετίες ως έναν από τους γνωστούς παραγωγούς της techno, με το όνομα Chymera. Ο Ιρλανδός Brendan Gregoriy, μας έχει συστήσει τα τελευταία χρόνια ακόμα μια καλλιτεχνική του πλευρά, με το ψευδώνυμο Merrin Karras. Διοχετεύοντας τις καλλιτεχνικές του εμπνεύσεις και ανησυχίες στον χώρο της ambient και έχοντας ως όχημα τις techno εμπειρίες του, ο Merrin Karras δημιουργεί μελωδίες,ατμόσφαιρες και συγχορδίες γεμάτες ευφορία, έχοντας πάντα ως επίκεντρο τον ζεστό  αγαπημένο ήχο των συνθεσάιζερ.

Πέρα από την Ευρώπη τo reworks connekt κοιτά και προς την Αφρική. Ενας από τους ανερχόμενους παραγωγούς της ambient /drone, ο KMRU από την Κένυα, μετρά εμφανίσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου και έχει συμπεριληφθεί από το Resident Advisor ως ένας από τους “15 Αφρικανούς Καλλιτέχνες που Πρέπει να Ακούσεις”.

Από την Ιαπωνία ο Kuniyuki αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της χώρας και μια σπουδαία παρακαταθήκη για τη σύγχρονη μουσική παγκοσμίως συνδυάζοντας την ηλεκτρονική μουσική με την jazz, την house και την ambient. To reworks περήφανα παρουσιάζει ένα αποκλειστικό live σετ του το οποίο συνδυάζεται από ειδικά visuals.

Από την Μ.Βρετανία ένας από τους βασικούς εκπροσώπους της UK Bass, ο Synkro δημιουργεί επιβλητικά και εγκεφαλικά ηχοτοπία, αντλώντας έμπνευση από την bass κουλτούρα και την electronica. Η δουλειά του έχει γνωρίσει την θερμή υποστήριξη σπουδαίων ονομάτων από τον Chris Coco μέχρι τον Gilles Peterson. Αφεθείτε στα υπνωτικά beats ενός από τους ευφυέστερους και πιο λαμπρούς electronica καλλιτέχνες της εποχής μας.

Ένας από τους πιο υποσχόμενους νέους πιανίστες της εποχής μας, ο Νορβηγός Kjetil Mulelid είναι μια πραγματική αποκάλυψη για τη σύγχρονη κλασική μουσική. Η μουσική του είναι πανέμορφη με υπέροχες αρμονίες, προσεκτικά δομημένη χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα το γεμάτο αυτοσχεδιασμούς αυθόρμητο παίξιμο που τον χαρακτηρίζει.

Η Ελληνική σύγχρονη σκηνή θα εκπροσωπηθεί για το 2021 από τους Stef Mendesidis, ο οποίος έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να διαγράψει μια αξιόλογη πορεία στον χώρο της techno εκπροσωπώντας την σε διάφορα φεστιβάλ του εξωτερικού, τον Lazaros με κυκλοφορίες στην Kompakt τον υποσχόμενο από την Θεσσαλονίκη Symmetric,  Grey Skies, την Saber Rider  αλλά και άλλα ονόματα τα οποία θα ανακοινωθούν.

 

Παράλληλα μια σειρά συζητήσεων θα παρουσιαστεί με τρεις εξαιρετικά επίκαιρες και ενδιαφέρουσες θεματικές.

NFT Culture: Τι ακριβώς είναι το NFT και πως αυτό μπορεί να βοηθήσει έναν καλλιτέχνη να προχωρήσει παρακάτω στην καλλιτεχνική του πορεία. Τι είναι μύθος και τι αλήθεια για τα κρυπτονομίσματα; Aπό το RareCandy3D οι Ross Peili, Max Winter και Andro.eth σε μια παρουσίαση εφ όλης της ύλης γύρω από το παρόν και το μέλλον της NFT κουλτούρας.

Is it too late to create a sustainable circular economy and save our planet?: Από τις περιβαλλοντικές ομάδες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, μέχρι πραγματικές κοινωνικές επιχειρήσεις κυκλικής οικονομίας, το ερώτημα είναι ένα. Μπορούμε όντως να σώσουμε τον πλανήτη μας αλλάζοντας τις συνήθειες μας και δημιουργώντας μια οικονομία που ένας από τους κύριους στόχους της θα είναι να είναι όσο πιο φιλική προς το περιβάλλον γίνεται; Ο Στέφανος Καμπέρης, δημιουργός του Staramaki, o Άρης Χατζηνικολάου, εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής ομάδας του Πα.Μακ συζητούν μαζί τον Γιώργο Μαντζουρανίδη, copywriter, τα πάντα γύρω από την περιβαλλοντική κρίση και πως αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα από πρίσμα της κυκλικής οικονομίας.

Inclusivity in the 21st European century, a scam or a reality?: Η χρονιά που πέρασε πέρα από πολλή ιδιαίτερη λόγω πανδημίας υπήρξε και πολλή επιδραστική στον τρόπο που ανεχόμαστε και αντιδρούμε σε πολλούς και διάφορους τομείς όπως αυτός της παρενόχλησης και της συμπεριληπτικότητας. Και ενώ εν έτη 2021 τα πράγματα θα έπρεπε να φαντάζουν πιο απλά από ποτέ, το κομμάτι της συμπεριληπτικότητας του γυναικείου φύλου συνεχίζει και αποτελεί ένα ταμπού που η κοινωνία μας αρνείται να καταρρίψει. Μια συζήτηση για την πραγματικότητα που όντως επικρατεί, με την ακτιβίστρια Τζεφ Μοντάνα, την ψυχίατρο Σταυρούλα Μπαργιώτα και την διευθύντρια των εκδόσεων του πανεπιστημίου Μακεδονίας Ιωάννα Δανδέλια.

 

Περισσότερα ονόματα και δράσεις θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το reworks connekt θα προβληθεί δωρεάν για το κοινό, από τις 16 Νοεμβρίου 2021 και κάθε Τρίτη στο διάστημα Νοεμβριου – Δεκεμβρίου. Αναλυτικά οι ώρες προβολών, στις σελίδες του reworks στα social media και στο www.reworks.gr