Η μουσική παράσταση Τα παλιά στρατόπεδα της Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστεί στο Στρατόπεδο Κόδρα στην Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023, στις 20.00, στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη περιήγηση στα ιδιόμορφα στρατοπεδικά εκθέματα που βρίσκονται στον ιστορικό χώρο Κόδρα της Καλαμαριάς.

Σπάνια στρατοπεδικά εκθέματα παρίστανται στον ιστορικό χώρο Κόδρα της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη. Με τη συνδρομή μιας πεπειραμένης ξεναγού θα υπάρξει περιήγηση στα διάφορα «νεκροταφεία δωματίων». Η σιωπή των συμμετεχόντων είναι επιθυμητή – τα δωμάτια μαρτυρούν τα μυστικά τους και τους πόθους τους υπό τον όρο της απόλυτης σιωπής. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει άλλο δρώμενο, η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του «άγνωστου» στρατιώτη. Είναι η στιγμή που ο «άγνωστος» μάρτυρας θα εξομολογηθεί σε άγνωστους περιηγητές το αναπάντεχο τέλος της διαδρομής του. Σύντομη στάση μπροστά στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Το μόνο έκθεμα του στρατοπέδου που επιτρέπεται να συνομιλεί με τα πουλιά και τα συρματοπλέγματα. Τέλος της διαδρομής, αρχή μιας νέας. Ελπίδα και ευχή, η τέχνη να ξορκίσει τα κουφάρια και να αναθερμάνει ειρηνικά την ανθρώπινη συλλογικότητα σ’ εκείνα τα γηραλέα στρατόπεδα της πόλης που την προσδοκούν καρτερικά εδώ και πολλά χρόνια.

Συντελεστές
Ιδέα, παραγωγή: Θεόφιλος Σωτηριάδης, ΑΜΚΕ Βeartive
Σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής: Δημήτρης Μαρωνίδης
Δραματουργία, χορογραφία, εκτέλεση: Μαριάνθη Ψωματάκη
Δραματουργία, εκτέλεση: Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου
Δραματουργία, εκτέλεση: Δημήτρης Κρίκος
Σαξόφωνο: Θεόφιλος Σωτηριάδης
ΑΜΚΕ: BE ARTIVE

 

info
Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Ιουλίου 2023
Ώρα έναρξης: 20.00
Στρατόπεδο Κόδρα, Θεσσαλονίκη
Σημείο συνάντησης: Ιερός Ναός Αγίων Αλεξάνδρου και Μοδέστου Καλαμαριάς (εντός του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα)

Οι προκρατήσεις θέσεων έχουν αρχίσει στα digitalculture.gov.gr και nationalopera.gr

Πληροφορίες

  • Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.
  • H προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.
  • Καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου, όπου υπάρχει.
  • Αναλυτικές πληροφορίες, πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων και προκρατήσεις θέσεων στις ιστοσελίδες: digitalculture.gov.gr, nationalopera.gr
  • Για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, μία ώρα πριν από την έναρξη της κάθε εκδήλωσης.

 

 

 

 

από έως
Δράσεις