Η γαστρονομία ενός τόπου είναι αδιαμφισβήτητα συνδεδεμένη με τα προϊόντα, τις πρώτες ύλες και τις εκλεκτές γεύσεις. Έτσι, δημιουργείται ο πυρήνας της μαγειρικής παράδοσης και τελειοποιείται από ανθρώπους που είναι επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης.

Σε ένα όμορφο, προσεγμένο περιβάλλον που μοιάζει με παντοπωλείο, το «Grec» ταξιδεύει τους πελάτες του σε αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας. Παράλληλα, αποτελεί ένα ακόμη ένα επιτυχημένο concept του Ομίλου Τζερμιά. Ο ιδιοκτήτης, Μανώλης Τζερμιάς που έχει εμπειρία στη μαζική εστίαση από τις αρχές του ’90 έχει δίπλα του την οικογένεια του και καλούς συνεργάτες που συνθέτουν μαζί αυτή την επιτυχία. Συγκεκριμένα, ασχολείται με την εστίαση από το 1994 όπου και ξεκίνησε με το κατάστημα «Ντουνιάς» στην Κατούνη, το οποίο είχε τα ίδια στοιχεία με το σημερινό Grec.

Η ατμόσφαιρα του Grec σε παρασέρνει από την πρώτη στιγμή και σε κάνει να νιώθεις σαν το σπίτι σου. Το παρεΐστικο περιβάλλον, η άμεση εξυπηρέτηση, οι μουσικές επιλογές και φυσικά οι ποιοτικές γεύσεις είναι οι βασικοί λόγοι που θα το κάνεις στέκι σου πολύ γρήγορα.

Το Grec θα το βρεις σε μία από τις πιο όμορφες και ιστορικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, τα Λαδάδικα. Είναι ένα παραδοσιακό εστιατόριο με ρεμπέτικα ακούσματα, που από την αρχή της λειτουργίας του αποτέλεσε για τους ίδιους ένας χώρος διασκέδασης και ως γνώστες της ελληνικής κουζίνας, συνδυάστηκε με το ποιοτικό φαγητό.

Όπως μας περιέγραψε ο κ. Τζερμιάς, η φιλοσοφία του Grec είναι έχει κατά βάση το ποτό που συνδυάζεται με το ανάλογο φαγητό. Δηλαδή αναλόγως τι θα επιλέξει ο πελάτης, έχουν συνοδευτικό το φαγητό με το ποτό και καλύπτουν όλο το φάσμα. Στον κατάλογο υπάρχουν μεζέδες ούζου, ρετσίνας, μπύρας και κρασιού. Το μενού περιλαμβάνει αρκετά ορεκτικά, τηγανιές, επιλογές κρέατος στη σχάρα αλλά και θαλασσινά. Οι πρώτες ύλες είναι πάντα φρέσκιες όπως το κρέας και το ψάρι.

Οι σπεσιαλιτέ του Grec είναι το παραδοσιακό μπουγιουρντί Θεσσαλονίκης, ο μπεκρή μεζές, το γκιούλμπασι Σμύρνης με μοσχαράκι, χοιρινό και αρνί αλλά και το κριθαρότο θαλασσινών.

Στο Grec υπάρχει μεγάλη γκάμα κρασιών και ποτών, ενώ μπορείς να συνδυάσεις το φαγητό σου με το δικό τους κρασί που βγαίνει σε λευκο, ροζέ και κοκκινο.

Μοναδικές μουσικές βραδιές

Το Grec εκτός από ποιότητα και ταυτότητα στο καλό φαγητό είναι και ένας χώρος που ξεχωρίζει για τις μουσικές του βραδιές. Αποτελεί μία καινούρια μουσική πρόταση που συνδυαζει υψηλης ποιοτητας παράσταση.

Οι «Ρεμπέτ Μουχαμπέτ» αποτελούνται από τους Μάκη Γκότσικα στο μπουζούκι, την Κατερίνα Τζώτζου στο τραγούδι και τον Μανώλη Παπούλια στην κιθάρα, τον μπαγλαμά και τη φωνή. Στόχος τους είναι κάθε βράδυ να στήνουν το δικό τους μουχαμπέτι μαζί με τον κόσμο, ο οποίος είναι συνεχώς αυξανόμενος από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο μουσικό πρόγραμμα ακούγονται ρεμπέτικα, παλιά λαϊκά τραγούδια, έντεχνα και τραγούδια της δικής τους δισκογραφίας. Το Grec όλο τον χρόνο είναι sold out από κρατήσεις, κάτι που δείχνει την αγάπη και την υποστήριξη του κόσμου. Οι «Ρεμπέτ Μουχαμπέτ» μέσα από την εμπειρία τους, έχουν δημιουργήσει αυτή την ατμόσφαιρα στο Grec και είναι χαρά τους να αποκτούν νέους φίλους.

Grec Restaurant | Πολυμέσα

Facebook: Grec
Instagram: grec_skg

Περιοχή
Αιγύπτου 21, Λαδάδικα
Τ. 2316017820

Ωράριο
Τρίτη με Κυριακή 18:00 με 02:00
Δευτέρα ΚΛΕΙΣΤΑ