Ένα μικρού μήκους φιλμ φιλοδοξεί να βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των ταινιών τρόμου.

Η ταινία Go Dark αποτελεί ένα πρωτοπόρο εγχείρημα του οποίου εμπνευστής είναι ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Vahagn Karapetyan, φοιτητής του τμήματος  Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το θέμα της ταινίας αναφέρεται σε μια ομάδα νέων σπήλιο-εξερευνητών που πηγαίνει να εξερευνήσει ένα σπήλαιο το οποίο πρόσφατα ανακαλύφθηκε. Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης ένα μέλος της ομάδας χάνεται. Αναζητώντας το, μια απειλή καραδοκεί και η ομάδα σύντομα συνειδητοποιεί ότι δεν είναι μόνη της στη σπηλιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που θα γυριστεί ταινία εξ ολοκλήρου μέσα σε σπήλαιο. Η δυσκολία υλοποίησης μιας τέτοιας παραγωγής πριν μερικά χρόνια φάνταζε αδύνατη, αλλά χάρη στην πλέον διαθέσιμη τεχνολογία, δημιουργούνται εντυπωσιακά και πρωτόγνωρα πλάνα που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές σε λίγους μήνες.

Η ταινία αναμένεται να γυριστεί μέσα στο προσεχές διάστημα, ενώ για τα γυρίσματα έχουν επιλεχθεί τρία διαφορετικά σπήλαια τα οποία βρίσκονται στις Σέρρες στην Χαλκιδική και στον Ασπροβάλτα. Για τους ρόλους έχουν επιλεχθεί ηθοποιοί από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος καθώς γίνονται προσπάθειες για συμμετοχή γνωστού προσώπου της showbiz. Την παραγωγή πλαισιώνουν φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή, στην οποίαν όλα τα μέλη της εργάζονται εθελοντικά, με ρίσκο όχι μόνο του εξοπλισμού αλλά και της ίδιας της σωματικής ακεραιότητας τους. Οι μετακινήσεις και τα ειδικά εφέ επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό το κόστος παραγωγής της. Γι’ αυτό αναζητούν χρηματοδότηση μέσω της ιστοσελίδας Indiegogo προκειμένου να ολοκληρώσουμε αυτό το καινοτόμο για την 7η τέχνη τόλμημα.

Πρόσφατα γυρίστηκε μετά από μεγάλη προσπάθεια το teaser της ταινίας το οποίο οι θεατές μπορούν να δουν μέσα από την σελίδα τους στο facebook (https://www.facebook.com/godark18/) καθώς και από το κανάλι τους στο youtube .