Ο χειμερινός χώρος του άνοιξε και μας καλωσορίζει με ένα Degustation Menu που δεν πρόκειται να χάσουμε.

Μία «Food & wine experience» με οικοδεσπότη της βραδιάς τον Στέφανο Κόγια (Wine Style) να επιλέγει τα κρασιά που θα συνοδεύσουν το υπέροχο μενού που σχεδίασε ο chef Πρόδρομος Ασημάκης. Όλα αυτά θα συμβούν στο Ανφάν Γκατέ στο Τελλόγλειο

Πρόκειται για το μενού που σχεδιάστηκε για την επίσκεψη της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στα πρόσφατα εγκαίνια της έκθεσης του Τελλόγλειου Ιδρύματος και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Έτσι η ομάδα του Ανφάν Γκατέ αποφάσισε να μας το σερβίρει προσφέρουμε το βράδυ της Παρασκευής, 22 Οκτωβρίου.
Το Menu
«Ο αγρός»
Κρέμα τυρί με ροζ πιπέρι & πέστο βασιλικού σε baby λαχανικά, αγγούρι, πολύχρωμα ντοματίνια, φρέσκο κρεμμυδάκι, χώμα ελιάς με φύλλο ρυζιού & μελάνι σουπιάς.

Συνοδεύεται με το «8» (2020), ένα τραγανό και αρωματικό Sauvignon Blanc-Ασύρτικο του Οινοποιείου Τσικρικώνης από την Καβάλα.

«Το ραβιόλι»
Γεμισμένο με σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα πάνω σε κρέμα τραχανά με κόκκινη σάλτσα.

Συνοδεύεται με το Μοσχόμαυρο (2019), ένα εξαιρετικά φρουτώδες κρασί του Magoutes Vineyards, από τη Σιάτιστα.

«Το ψάρι»
Φιλέτο ψαριού-μυλοκόπι σε κρουστα από ζυμωτό ψωμι με κρέμα κολοκυθιού & καρότου, σάλτσα ψαριού και lemongrass.
Συνδυασμένο με μια Σαντορίνη 2020, μια από τις κορυφαίες εκφράσεις του Ασύρτικου από το Κτήμα Αργυρού.
«Η Τάρτα»
Γκαναζ λευκής σοκολάτας με μάνγκο, μαρμελάδα από φρούτα του δάσους και φρέσκα φρούτα.

Συνοδεία του, το Deus 2017, ενός επιδόρπιου Chardonnay, του Οινοποιείου Ασλάνη από τη Νέα Μηχανιώνα.

Τιμή μενού 40€ συμπεριλαμβανομένων των κρασιών
Κρατήσεις: 2310 247 307, 6932902033
Ώρα προσέλευσης: 20.30
Αγίου Δημητρίου 159Α, εντός Τελλογλείου Μουσείου