Η ταινία που βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Κανών και που κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον θεατών παγκοσμίως είναι ένα κινηματογραφικό αριστούργημα που πρέπει να δείτε. Με σκηνοθετική ματιά που αποδίδει τις κοινωνικές ανισότητες μέσα από εικόνες που σε καθηλώνουν, με φανταστική μουσική και μαεστρία ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό, μία ταινία που θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα. Η πλοκή βάζει τα στοιχεία της κωμωδίας η σκηνοθεσία δίνει μια γροθιά στο στομάχι για τις κοινωνικές αδικίες.

Η πλοκή

Η οικογένεια Κιμ έχει τέσσερα μέλη. Ζει σε κακές συνθήκες σε ένα υπόγειο και καταφέρνει και επιβιώνει με δουλειές του ποδαριού και μερικές φορές μικροκομπίνες. Μέσα από μια τυχερή συνάντηση ο μικρότερος γιος προσλαμβάνεται ως καθηγητής αγγλικών στη μικρή κόρη των πλούσιων Παρκ.

Οι Κιμ, αντιλαμβάνονται την εξέλιξη αυτή ως μία αφορμή για να σώσουν τις ζωές τους και να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Έτσι εισβάλουν στη ζωή της οικογένειας Παρκ μέσα από ένα σχέδιο που μας προσφέρει γέλιο αλλά και εικόνες που όσο η ταινία προχωράει θαρρείς και σκάνε μπροστά μας προκαλώντας μια αμηχανία, κάνοντας τους καρπούς μας να σφίγγονται από αυτό που βλέπουμε. Η πορεία του σχεδίου θα δημιουργήσει νέες περιπέτειες με την αγωνία να αυξάνεται και το απρόβλεπτο της υπόθεσης να μας εντυπωσιάζει.

Μια φαινομενικά χαλαρή αφηγηματική ροή από τον Μπονγκ Τζουν-Χο, με το κοινωνικό δράμα, την πολιτική σάτιρα, το θρίλερ και την μαύρη κωμωδία να εναλλάσσονται. Το αποτέλεσμα; Απλά μοναδικό.