Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, η Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα Χορού Κωνσταντίνου Νικολαΐδη “Έκνευσις” με χοροδιδάσκαλο τον Κωνσταντίνο Νικολαΐδη, το Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών  Χορών “ΚΥΚΛΟΣ” με χοροδιδάσκαλο τον Κυριάκο Μωυσίδη, ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης “ΧΟΘ” με χοροδιδάσκαλο τον Σάκη Παληογιάννη και το Πολιτιστικό Σωματείο “Χοροστάτες” με χοροδιδάσκαλο τον Αποστόλη Σκρέκα, σε συνεργασία με τον Οργανισμό του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, «Χορεούουνε για τη ζωή».

Το «Χορεύουμε για τη ζωή» είναι κάτι περισσότερο από μια παράσταση παραδοσιακού χορού και μουσικής. Είναι ιδέα, είναι σκοπός, είναι τομή στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης. Είναι η ευκαιρία που δίνεται κάθε χρόνο σε χορευτές, μουσικούς και θεατές να συνεισφέρουν στην ανακούφιση του συνανθρώπου τους.

 

Πως ξεκίνησαν όλα

Όλα ξεκίνησαν το χειμώνα του 2004, λίγο μετά την 24η Δεκεμβρίου, όταν όλη η ανθρωπότητα παρακολουθούσε συγκλονισμένη τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε το τσουνάμι στη Νοτιοανατολική Ασία. Απέναντι σε αυτή την τραγική πραγματικότητα, μια παρέα δασκάλων παραδοσιακού χορού αποφάσισαν να βοηθήσουν με τον τρόπο που μπορούσαν…χορεύοντας και τραγουδώντας. Έτσι, το χειμώνα του 2005, πέντε πολιτιστικοί φορείς που δραστηριοποιούνταν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, με την πρωτοβουλία των αεικίνητων χοροδιδασκάλων τους και τη συνδρομή χορευτών και καταξιωμένων μουσικών, οργάνωσαν μια φιλανθρωπική εκδήλωση, με τίτλο τίποτε πιο περιεκτικό από μια απλή διαπίστωση: «Χορεύουμε για τη ζωή». Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ήταν δε τόσο ενθαρρυντική, που οδήγησε στη θεσμοθέτηση της εκδήλωσης.  Τα έσοδα διατίθενται κάθε χρόνο για διαφορετικό φιλανθρωπικό σκοπό, σε μια προσπάθεια υλικής και ψυχικής συμπαράστασης σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς.

Τη φετινή χρονιά, στηρίζουμε τον Σύλλογο  Οικογενειών και  Φίλων Ατόμων με Αναπηρία  Δημοτικής  Ενότητας  Πολίχνης του Δήμου ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ».

 

info
Παρασκευή 8 Μαρτίου
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Γενική είσοδος: 10€
Προπώληση εισιτηρίων: Στα εκδοτήρια του Ο.Μ.Μ.Θ
Πληροφορίες: 2310 895938/9
www.tch.gr
Συμπαραγωγή: Ο.Μ.Μ.Θ

Δράσεις