Συνεχίζει τις θεματικές βραδιές που ξεκίνησε με τίτλος «Η θάλασσά μας», έπειτα από την εντυπωσιακή βραδιά με τους 7 chefs που μαγείρεψαν με θέμα την περιοχή της Νικήτης, αυτή τη φορά με έναν ιδιαίτερο προσκεκλημένο.

Ο λόγος για τον μοναχό Πατέρα Νικήτα, από το Ιερό Κελί της Παναγίας Πορταΐτισσας, που δημιούργησε ένα μενού με αγιορείτικες συνταγές για την Ακτή Ντοβίλ και θα το μαγειρέψει την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 8.30 μ.μ σε συνεργασία με την ομάδα του chef του εστιατορίου, Παναγιώτη Δεληθανάση.

Οι Αγιορείτικες συνταγές που τις μοιράζεται και μέσω YouTube

Ο Αγιορείτης Νικήτας ως μοναχός, έχει ένα από τα δύσκολα και κοπιαστικά διακονήματα, αυτό του μάγειρα, στο Κελί της Παναγίας Πορταΐτισσας στο Άγιο Όρος και μαγειρεύει καθημερινά τόσο για τους μοναχούς στο κελί, όσο και για τους επισκέπτες.

Η μαγειρική για τον μοναχό Νικήτα, είναι μυσταγωγία, πολύ μεράκι, αγάπη και αγνά υλικά. Για αυτό αξιοποιεί τα δώρα της φύσης που προσφέρει σε αφθονία ο ευλογημένος τόπος του Αγίου Όρους. Υλικά που χρησιμοποιεί και προσθέτει στα φαγητά και αποκτούν άλλη νοστιμιά.

Αυτή τη μαγειρική μάλιστα, φρόντισε να διαδώσει και έξω από το Άγιο Όρος, σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, αλλά και σε ειδικές εκδηλώσεις και εορτές  στην Ελλάδα. Συνέγραψε μάλιστα και το βιβλίο «Αγιορείτικες παραδοσιακές συνταγές» που κυκλοφορεί από το 2012.

Μάλιστα διατηρεί και κανάλι στο YouTube, που πλησιάζει τους 6,5 χιλιάδες εγγεγραμμένους, όπου παρουσιάζει την εκτέλεση των συνταγών.

Αυτήν την μαγειρική μπορούν να απολαύσουν όσοι βρεθούν την Παρασκευή 12 Απριλίου στην Ακτή Ντοβίλ στις 8.30 μμ 

ΑΚΤΗ ΝΤΟΒΙΛ 

Θεμιστοκλή Σοφούλη 86

Τηλ. 2310 407000

instagram aktintovil 

facebookAktiNtovil

https://www.tiktok.com/@akti_ntovil