Συνολικά ψήφισαν 254 βουλευτές, εκ των οποίων 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 παρών.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου έγινε με διευρυμένη πλειοψηφία, συγκεντρώνοντας  176 ψήφους, καθώς πλην του κυβερνώντος κόμματος το στήριξαν και τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας) ενώ καταψηφίστηκε από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Σπαρτιάτες.
Βέβαια κατά την ψήφισή του δεν έλειψαν και οι διαφοροποιήσεις βουλευτών τόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο όσο και μέσα από τα υπόλοιπα κόμματα που στήριξαν το νομοσχέδιο με βουλευτές αυτών είτε να επιλέγουν την προτεινόμενη λύση της αποχής είτε καταψηφίζοντας, όπως εξαρχής είχαν δηλώσει το τελευταίο διάστημα.
Εξαίρεση η Πλεύση Ελευθερίας που και οι έξι της κοινοβουλευτικής της ομάδας το υπερψήφισαν.

Πώς διαμορφώθηκε η ψηφοφορία από τα κόμματα που στήριξαν το νομοσχέδιο

Αρκετές απώλειες κατέγραψε από τη Νέα Δημοκρατία κατά τη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια καθώς από τους 158 βουλευτές μόλις 107 ψήφισαν «ναι». Αντίθετα «όχι» ψήφισαν 20 βουλευτές ενώ 31 βουλευτές απείχαν.
ΣΥΡΙΖΑ 34 ναι, η αποχή από πλευράς Παύλου Πολάκη και 1 παρών από τη Νίνα Κασσιμάτη, ενώ το ΠΑΣΟΚ κατεγράφησαν 11 αποχές.  Απείχαν οι δύο μειονοτικοί της Νέας Αριστεράς
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή, έγιναν ζυμώσεις και το απαραίτητο πολιτικό «μασάζ» στους δαφωνούντες με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια από στελέχη των κομμάτων, προκειμένου να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες ψήφων.
Παρά την κομματική πειθαρχία που επέβαλλε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων και συντονιστής των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ έσπασε την κομματική γραμμή και δεν έδωσε το παρών στην ολομέλεια της Βουλής, κάτι που είχε ουσιαστικά προαναγγείλει από το απόγευμα την στάση που θα κρατούσε ανεβάζοντας φωτογραφίες από χειρουργείο που έκανε.

Τα 20 όχι της ΝΔ

Χαράλαμπος Αθανασίου , Φωτεινή Αραμπατζή, Βασίλης Γιόγιακας, Στέφανος Γκίκας, Κώστας Γκιουλέκας, Θανάσης Δαβάκης, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Κώστας Καραγκούνης, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρος Καραογλου, Ανδρέας Κατσανιώτης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Φώντας Μπαραλιάκος, Γιάννης Πασχαλίδης, Μάριος Σαλμάς, Αντώνης Σαμαράς, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης,

Ποιοι βουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία
31 ΝΔ

Διονύσης Ακτύπης, Γιάννης Ανδριανό, Λάκης Βασιλειάδης, Κώστας Βλασης, Γιώργος Βλάχος, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Γιάτσιος, Ανδρέας Ζαμπίλης, Θανάσης Καββαδάς, Γιάννης Καλλιάνος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Μάρκος Καφούρος , Σταύρος Κελέτσης, Μαρία Κεφάλα, Μάνος Κονσόλας, Γιώργος Κοτρωνιάς, Δημήτρης Κούβελας, Σπύρος Κουλκουδίνας,
Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Νότης Μηταράκης, Κατερίνα Μονογυιου, Γιάννης Μπούγας, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Παπασωτηρίου, Στέλιος Πέτσας, Θάνος Πλεύρης, Χριστόδουλος Στεφανάδης, Άγγελος Συρίγος,

11 ΠΑΣΟΚ

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ευαγγελία Λιακούλη, Σταύρος Μιχαηλίδης, Μπουρχάν Μπαράν, Σταύρος Νικολαϊδης, Απόστολος Πάνας, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Ανδρέας Πουλάς, Χριστίνα Σταρακά, Μανώλης Χνάρης, Κατερίνα Καζάνη

2 Νέα Αριστερά

Χουσείν Ζειμπέκ, Φερχάτ Οζγκιουρ,

2 ΣΥΡΙΖΑ

Όθων Ηλιόπουλος, Παύλος Πολάκης,
Και 1 παρών από ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη

Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής σε κυβερνητικές διαρροές για αριθμητικές συγκρίσεις

Μάλιστα όπως απαντούν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής «Όποια επιχείρηση εκ μέρους της ΝΔ για αριθμητικές συγκρίσεις είναι ανεδαφική και τουλάχιστον πολιτικά άστοχη, όταν το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ δεν υπερψήφισε το νομοσχέδιο που εισηγήθηκε η κυβέρνηση της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 20 βουλευτές καταψήφισαν με πρώτο τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρουσίασε μάλιστα διακριτή πλατφόρμα, 31 βουλευτές της ΝΔ απείχαν και ο υπουργός Επικρατείας Μ. Βορίδης χαρακτήρισε το κυβερνητικό νομοσχέδιο αντισυνταγματικό.

Αυτή η μεγάλη θεσμική αλλαγή δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη θετική ψήφο του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς από τη συμπολίτευση στήριξαν το νομοσχέδιο μόλις 107 βουλευτές.»

Πηγή: dnews.gr