Hellmann’s "ντύνει" τη γαλοπούλα στα κόκκινα. Δείτε πως παρακάτω…

Σουβλάκι γαλοπούλας στο γκριλ με ζεστή σώς με κέτσαπ αρωματισμένη με πορτοκάλι και κίμινο

Υλικά για το σουβλάκι:
300 γρ. φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε μέτριους κύβους
1 πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
2 ξύλινα σουβλάκια μπαμπού
Αλατοπίπερο

Υλικά για τη σάλτσα:
6 κουτ. σούπας κέτσαπ Hellmann’s classic
1 ποτ νερού χυμό πορτοκάλι
3 κουτ. σούπας νερό
1.κουτ.σούπας κορν φλάουρ
2 κουτ. σούπας ζάχαρή κρυσταλλική
1 κουτ. γλυκού κίμινο

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας και τα περνάμε εναλλάξ με τα κομμάτια της πιπεριάς στα ξύλινα σουβλάκια
και τα ψήνουμε στο γκριλ ή στο φούρνο.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε την κέτσαπ, το κύμινο , το χυμό πορτοκαλιού και την ζάχαρη και ανακατεύουμε, μόλις πάρει μια καλή βράση προσθέτουμε το κορν φλαουρ με το νερό όπου το έχουμε διαλύσει μέσα σε ένα ποτηράκι και τα διαλύουμε χτυπώντας τα ελαφρά με το σύρμα. Αφού βράσει και δέσει η σάλτσα, περιχύστε τη πάνω στα σουβλάκια κοτόπουλου και βάλτε τα στο φούρνο μέχρι να καραμελώσουν στους 160ο.

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος μαγειρέματος: 20΄
Μερίδες: 2