Μια συγκινητική πρωτοβουλία των φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκε σήμερα (27/2) μπροστά από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. Οι φοιτητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αδικοχαμένα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, έβαψαν τα χέρια τους με κόκκινη μπογιά.
Μία μέρα πριν την «μαύρη επέτειο» των δύο χρόνων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, όλη η χώρα είναι επί ποδός για το αυριανό (28.02.2025) συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις πόλεις της Αθήνας αλλά και σε 113 πόλεις του εξωτερικού. Στην Θεσσαλονίκη, ήδη νέοι φοιτητές από συλλόγους Πανεπιστημίων συγκεντρώθηκαν μπροστά από τον Λευκό Πύργο.


Σε μία ιδιαίτερα φορτισμένη στιγμή, οι φοιτητές, κρατώντας πανό, σημείωσαν τα ονόματα με κόκκινη μπογιά στο πλακόστρωτο.
57 ψυχές. Όσος ήταν ο αριθμός των θυμάτων, τόσοι ήταν και οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Έχοντας βάψει τις παλάμες τους κόκκινες, φωνάζοντας και γράφοντας στον δρόμο με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών, τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων βρέθηκαν μπροστά από τον Λευκό Πύργο ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης στις οικογένειες όσων χάθηκαν, αποτίνοντας φόρο τιμής στη μνήμη τους.


Στόχος των φοιτητών του ΑΠΘ ήταν να διαμαρτυρηθούν, αλλά και να καλέσουν τον κόσμο στην αυριανή απεργία και πορεία. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις διαφορετικές ομάδες και προχώρησαν σε συγκινητικές κινήσεις, τιμώντας την μνήμη των αδικοχαμένων ανθρώπων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη. Το μήνυμά τους ήταν ξεκάθαρο: «Ως εδώ».
Αντίστοιχη δράση, μάλιστα, είχε γίνει πέρσι και φέτος μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.
































