«Όλη η Θεσσαλονίκη να έρθει να τρέξει ή να περπατήσει για τα παιδιά του Αγίου Στυλιανού. Το χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ» ήταν η προτροπή όλων στη συνέντευξη τύπου που έγινε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για τον 2ο φιλανθρωπικό αγώνα Fluo Charity Run που διοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τον αθλητικό σύλλογο Ερμής 1877 με την υποστήριξη της ΔΕΘ – HELEXPO.

Ο αγώνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 12μμ στη νέα παραλία με εκκίνηση και τερματισμό το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι απόστασης 5 χιλιομέτρων, θα έχει ηλικιακές κατηγορίες και ηλεκτρονική χρονομέτρηση, όμως εκείνο που θα έχει πάνω απ’ όλα είναι ο καλός σκοπός.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλο τον κόσμο με την καταβολή δύο ευρώ στον κουμπαρά του βρεφονηπιακού σταθμού Άγιος Στυλιανός, για την ενίσχυση του οποίου και γίνεται ο συγκεκριμένος αγώνας. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν για τη δημιουργία παιδικής χαράς και την αγορά παιχνιδιών.

Δήλωση συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά στο hermes-events.org, αλλά και στα γραφεία του αθλητικού συλλόγου Ερμής, καθημερινά από τις 6μμ έως τις 8μμ στο κτήριο Κ3 του Καυταντζογλείου.
Χορηγοί του 2ου Charity Run είναι οι εταιρείες Βίκος, ο όμιλος εταιρειών Μαυρογένη με την Fluo και τα I.E.K. Δέλτα.

Μπαρμπουνάκης: «Να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος»

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης που ήταν ο βασικός ομιλητής στην παρουσίαση, εκπροσωπώντας το Δήμο Θεσσαλονίκης τόνισε ότι: «Είναι σημαντικό να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να έρθει στην παραλία να τρέξει ή να περπατήσει γιατί είναι ιερός ο σκοπός. Την εκκίνηση θα τη δώσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και είναι για όλους μας καλή ευκαιρία να βρεθούμε στην υπέροχη παραλία και να προσφέρουμε χρόνο και ενέργεια για αυτά τα παιδιά. Με το αθλητικό σύλλογο Ερμή 1877 κάνουμε και άλλες διοργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, όπως το Τρέξε χωρίς Τερματισμό για καλό σκοπό μέσα στη ΔΕΘ και τα Βίκος Street Relays».

Γεωργία Ορφανουδάκη: «Από τις δυσκολότερες στιγμές για εμάς»

Από πλευράς του βρεφοκομείου Άγιος Στυλιανός παρούσα ήταν η Γεωργία Ορφανουδάκη που ανέφερε ότι: «Είναι μία από τις δυσκολότερες περιόδους για το ίδρυμα για κάποια παιδιά που δε στάθηκαν το ίδιο τυχερά όπως τα άλλα. Χωρίς οικογένεια και με θέματα που αν δεν τα ζεις δύσκολα μπορείς να τα φανταστείς. Είμαστε ευγνώμονες για την ενέργεια αυτή και πιο πολύ όχι για τα χρήματα μόνο, αλλά για την επικοινωνία, την προβολή και τη δημοσιότητα που παίρνει το έργο που γίνεται στον Άγιο Στυλιανό».

Ο Ερμής με την στήριξη της Fluo μεταφέρει το μήνυμα

Από την πλευρά του Ερμή 1877 ο διευθυντής του αγώνα Λευθέρης Πλακίδας αφού αναφέρθηκε ότι υπάρχει στα γραφεία του συλλόγου στο Καυταντζόγλειο ο κουμπαράς του ιδρύματος και όποιος θέλει μπορεί κάθε απόγευμα να περνάει και με δύο ευρώ να γράφεται για το Fluo Charity Run, παρουσίασε και την συνεργασία του Ερμή με την Fluo ονομαστικού χορηγού του αγώνα, που αποτελεί ένα νέο brand του ομίλου Μαυρογένη με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με δραστηριότητα σε πολλά επιχειρηματικά πεδία.
Η επικεφαλής μάρκετιγκ της εταιρείας Μαρία Τοχταμή αναφερόμενη στην συνεργασία τόνισε: «Τα tablet και κινητά της Fluo θα μεταφέρουν το μήνυμα της διοργάνωσης ότι τρέχοντας αλλάζουμε τη ζωή. Τη δική μας και όσων είναι κοντά μας. Το Fluo Charity Run είναι η αρχή μίας διαδρομής για μας που είναι όπως το τρέξιμο. Κάθε βήμα μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο μας που είναι να έχουν όλοι καλύτερη επικοινωνία. Στη Fluo πιστεύουμε στο τρέξιμο και στην κοινωνική προσφορά και για αυτό είμαστε δίπλα στην προσπάθεια που γίνεται».

Κοινωνική προσφορά χωρίς όριο από τα νερά Βίκος

Μεγάλος χορηγός είναι η εταιρεία Βίκος το φυσικό μεταλλικό νερό που συνδέεται στενά με τον Ερμή 1877 όλα αυτά τα χρόνια. Ο εκπρόσωπος του Βίκου Αντώνης Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε στην πολυετή συνεργασία σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνει ο σύλλογος με τη σειρά Βίκος Street Relays και το Τρέξε χωρίς Τερματισμό που έχουν γίνει θεσμοί για τη Θεσσαλονίκη.
«Ως εταιρεία έχουμε υποστηρίξει όλες τις δράσεις του Ερμή και έχουμε εξαιρετική συνεργασία και με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τη ΔΕΘ-HELEXPO. Θα είμαστε πάντα δίπλα στο βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός και θα προσφέρουμε συνέχεια γιατί ο αγώνας για προσφορά δεν έχει τερματισμό».

Γαρέφης: «Τρέχουμε στο πιο γρήγορο 5άρι της πόλης»

Ο Χρήστος Γαρέφης εμβληματική προσωπικότητα του αθλητισμού και πρεσβευτής του Fluo Charity Run κάλεσε όλους να τρέξουν γιατί είναι ευκαιρία για πολλούς να κάνουν ένα γρήγορο πεντάρι και να πετύχουν ατομικά ρεκόρ στην πιο εύκολη και γρήγορη διαδρομή της Θεσσαλονίκης. Επίσης επισήμανε ότι, «θα πρέπει ο πολύς κόσμος να επιλέγει να τρέχει σε 5άρια και 10άρια και να αποφεύγει μεγαλύτερες αποστάσεις που χρειάζονται ειδική προετοιμασία και ανάλογο σωματότυπο. Εκπροσωπώντας και το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο οποίο έχει την ευθύνη της Running Team τόνισε ότι αυτές οι ευκαιρίες για αθλητική δραστηριότητα είναι εξαιρετικές για να εμπνεύσουν και κόσμο να μπει στον αθλητισμό».

 

Θέματα