Η νέα πρόταση του pâtissier Κωνσταντίνου Τσενικίδη λέγεται Fleur και βρίσκεται στο γνωστό σημείο της Πυλαίας που οδηγεί στον περιφερειακό. Πόσες φόρες δεν έχουμε σταματήσει εκεί για ψωμί, για πρωινό σνακ αλλά και για ιδιαίτερα γλυκά και φρέσκο παγωτό.

Γράφει ο Κώστας Γιάντσιος

Η παράδοση είναι θεμέλιο και όχι εμμονή

Εδώ οι παραδοσιακές γεύσεις δεν είναι εμμονή αλλά η βάση για την εξέλιξη. Σε ό,τι αφορά την αρτοποιία η ποικιλία σε άλευρα Π.Ο.Π., ζέας, χωρίς γλουτένη, καλύπτουν πολλές διατροφικές συνήθειες χωρίς να υστερούν σε διατροφική αξία. Το ίδιο συμβαίνει και με τα κουλούρια, ένα κλασσικό ξεκίνημα της ημέρας μας.

Επίσης μπορείτε να βρείτε νόστιμα κρύα σάντουιτς με ποικιλία προϊόντων, ενώ και στις ζύμες το σκηνικό δεν περνάει απαρατήρητο. Οι παραδοσιακές πίτες συναντούν τις Quiche Lorraine και την Pasta Flora και τα ασυναγώνιστα πεϊνιρλί τα αφράτα πιροσκί. Μια μοντέρνα προσέγγιση ακόμη και στις πιο παραδοσιακές συνταγές μας φέρνει κοντά σε γεύσεις που είναι χαραγμένες στη μνήμη μας αλλά με άποψη για τις νέες διατροφικές συνήθειες και τάσεις.

Η νέα ζαχαροπλαστική είναι εδώ

Στον τομέα της ζαχαροπλαστικής ακολουθούνται όλες οι νέες τάσεις με ιδιαίτερη φροντίδα στα υλικά και δημιουργικότητα σε συνδυασμούς γεύσεων, νέες τεχνικές. Οι σύγχρονες τάσεις της ζαχαροπλαστικής περιλαμβάνουν γλυκά με μειωμένη ζάχαρη, φρούτα, μπαχαρικά και μυρωδικά, που στη χώρα μας αφθονούν  και εξελιγμένες τεχνικές και παρασκευές.

Αυτά τα στοιχεία τα συναντούμε στις δημιουργίες του Κωνσταντίνου Τσενικίδη με signature προτάσεις στο παγωτό, bon-bon (τα γνωστά τρουφάκια) με διάφορες σοκολάτες και με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο. Οι τούρτες και η Lemon pie είναι από τις σταθερές αξίες αλλά φέτος την παράσταση κλέβουν οι τάρτες.

Οι τάρτες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις

Είναι μια από τις πιο δημιουργικές προτάσεις ζαχαροπλαστικής στη Θεσσαλονίκη και μοναδικές στο είδος τους. Ακολουθώντας τις νέες τάσεις, που αναφέραμε, το κλασσικό αυτό γλύκισμα γίνεται ένα πεδίο δημιουργικότητας τόσο ως προς τις παρασκευές που απαιτούνται για ένα λαχταριστό τελικό αποτέλεσμα όσο και ως προς των συνδυασμό των υλικών. Αυτές οι τάρτες, και ως προς την εικόνα και ως προς τις γεύσεις, στήνουν ένα παιχνίδι με τον εγκέφαλο και τους γευστικούς μας κάλυκες. Οι δε ποικιλία τους σίγουρα καλύπτει όλες τις ιδιαίτερες προτιμήσεις.

Γνωρίστε τι αλλάζει στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική μ’ ένα πέρασμα από το Fleur και εξερευνήστε τις προτάσεις του. Θα ενθουσιαστείτε και θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι αυτό το «γλυκό στοίχημα» έχει κερδηθεί.

Fleur
Boulangerie-Pâtisserie

Περιοχή
Ανατολικά

Διεύθυνση
Δημητρίου Φωκά 6, Πυλαία

Τηλέφωνο
2310380620