Το Μαιτρ και Μαργαρίτα είναι μία δυνατή ιστορία αγάπης μεταξύ της δημιουργίας και της πρώτης ύλης. Ένα αντισυμβατικό wine bistro, σε έναν χώρο σχεδιασμένο ώστε να εστιάζει στην ουσία.

Με 8 χρόνια εμπειρία στη μαγειρική σκηνή της Θεσσαλονίκης, το Μαιτρ και Μαργαρίτα παρουσιάζει τη δική του εκδοχή της ελληνικής μπιστρονομίας, με τοπικά προϊόντα μαγειρεμένα και σερβιρισμένα με άποψη και casual προσέγγιση.

The Flâneur Event Series

Flâneur. Ένας περιπλανητής.
Αυτός που φτιάχνει, βήμα προς βήμα, τη δική του διαδρομή.

Στο Μαιτρ και Μαργαρίτα, σχεδιάζουν μια σειρά από διαφορετικές διαδρομές για να ανακαλύψουμε προορισμούς και να περιπλανηθούμε σε ελληνικούς αμπελώνες.

Τρεις διαφορετικές διαδρομές σε τρεις Πέμπτες.

Την Πέμπτη 21/09 παρουσιάζουν τα κρασιά του ανανεωμένου Paros Farming Community, την Πέμπτη 28/09 η Eklektikon επιλέγει κρασιά από ελληνικά νησιωτικά terroir και την Πέμπτη 05/10 υποδέχονται τα Navitas σε μια ξενάγηση στο οινοποιητικό τοπίο της Πιερίας.

Σε κάθε περιπλάνηση, το Μαιτρ και Μαργαρίτα συστήνει νέα κρασιά και κάθε επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει συνδυάζοντας τα με το μενού της ημέρας ή να επιλέξει ανάμεσα από τα αγαπημένα του πιάτα.

Λίγα λόγια για τα Οινοποιεία

Paros Farming Community

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου επανασυστήνεται ως Paros Farming Community ( PFC ) και αλλάζει. Με στόχο την ανάδειξη της μοναδικότητας των Παριανών προϊόντων, εκσυγχρονίζεται τόσο στο κομμάτι της αμπελουργίας όσο και της οινοποίησης, χωρις να χάνει τη σύνδεση με το παρελθόν. Πρεσβευτής στο κομμάτι του κρασιού είναι η νέα σειρά “SEIRADI” με διττό νόημα. Δηλώνει μια ευθεία από φυτά  διατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο, αλλά και το νήμα που ενώνει το παρελθόν με το μέλλον, ενώ επανατοποθετεί την Πάρο στον ελληνικό οινικό χάρτη. Από τα σταφύλια και τον ιδιαίτερο τρόπο οργάνωσης των αμπελώνων, μέχρι την εσωτερική αναδιοργάνωση του συνεταιρισμού, μοιάζει με ένα πολύ ελπιδοφόρο και γευστικό project.

 

Eklektikon

Το Eklektikon από το 2011 εισάγει ελληνικό κρασί στις ΗΠΑ. Σκοπός του να δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ της ελληνικής παράδοσης και της Αμερικανικής αγοράς μέσω της εισαγωγής χειροποίητων φυσικών ελληνικών κρασιών. Συνεργάζεται με αμπελουργούς σε όλη την Ελλάδα, εστιάζοντας στις οργανικές, βιοδυναμικές πρακτικές και στις ιδιαίτερες ποικιλίες σταφυλιών. Το διαφορετικό τους χαρακτηριστικό εκπροσωπεί τις μοναδικές ελληνικές οινικές παραδόσεις και υποστηρίζει μικρές γεωργικές οικογένειες.

 

Navitas

H λατινική λέξη Navitaw σημαίνει ενέργεια, γέννηση, δημιουργία, ζήλος. Με πηγή έμπνευσης τον Όλυμπο που δεσπόζει στον αμπελώνα της, στο Λιτόχωρο Πιερίας, η Μαρία Δημητριάδη και η ομάδα της, ξεκίνησαν να παρουσιάζουν τα κρασιά τους στην αγορά στα μέσα του 2021. Βιολογικοί οίνοι, single vineyard και μονοποικιλιακοί, ακολουθώντας μια φιλοσοφία βιώσιμης διαχείρισης με ενσυναίσθηση στον αμπελώνα και ήπιες παρεμβάσεις για οινοποίηση. Ανάμεσα στις ετικέτες Navitas, Ασύρτικο και Ξινόμαυρο από την Γη του Δία (Terre de Zeus) και το 52 Peaks – όσες οι κορυφές του Ολύμπου- Chardonnay.

Μαιτρ & Μαργαρίτα
Φράγκων 3 &, Στρ. Σφέτσου, Θεσσαλονίκη
Για κρατήσεις: 231 400 7586