Όσο χαιρόμαστε τον ήλιο και τη θάλασσα είναι καλό να καταναλώνουμε μικρά και υγιεινά σνακ, ώστε να παίρνουμε ενέργεια και να αποδίδουμε σε πληθώρα δραστηριοτήτων. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις αγαπημένες μας συνταγές με κοτόπουλο για την παραλία!

Τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, τα οποία μεγαλώνουν σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον και τρέφονται με αγνές, φυτικές τροφές, εξασφαλίζοντας την μοναδική, αυθεντική γεύση του ορεινού κοτόπουλου με σιγουριά, δίνουν την απάντηση σ’ αυτήν την ερώτηση!

Αράβικη Πίτα με κοτόπουλο

Υλικά

  • 2 αραβικές πίτες
  • 1 φλ. τσαγιού κοτόπουλο μαγειρεμένο Πίνδος
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. τσαγ. γραβιέρα ή άλλο τυρί που λιώνει
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Απλώνουμε τις αραβικές πίτες σε μια λαμαρίνα και μοιράζουμε πάνω τους το κοτόπουλο, απλώνοντάς τον να πάει παντού.
  2. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και την ψιλοκομμένη πιπεριά.
  3. Ψήνουμε τις πίτες για 10΄ στους 200° C στις αντιστάσεις, ίσα να ζεσταθούν και να αρχίσει το τυρί να λιώνει.
  4. Αφού τις βγάλουμε από το φούρνο τις ρολάρουμε γρήγορα και τις αφήνουμε να σταθούν με την ένωση προς τα κάτω. Κόβουμε στη μέση διαγώνια και τις απολαμβάνουμε ζεστές.

Club Sandwich με κοτόπουλο

Υλικά

  • 6 ψωμάκια του τοστ
  • 1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι 2%
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κέτσαπ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 400γρ (2 στήθη κοτόπουλου) βρασμένα Πίνδος
  • ½ κόκκινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
  • 2 φέτες τυρί για τοστ με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κουταλάκι μαργαρίνη light
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση κοτόπουλου

  1. Βράζουμε τα στήθη κοτόπουλου πολύ καλά μέσα σε αλατισμένο νερό.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε σε πολύ-πολύ μικρά κομμάτια.
  3. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε αρχικά τη μαγιονέζα με την κέτσαπ, στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι, την πάπρικα, το σκόρδο, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  4. Μόλις ενωθούν τα υλικά ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε και πάλι πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  5. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
  6. Αλείφουμε τα ψωμάκια του τοστ με ελάχιστη μαργαρίνη και τα βάζουμε στην τοστιέρα να φρυγανιστούν για λίγο.
  7. Τα βγάζουμε και φτιάχνουμε τα κλαμπ σάντουιτς ως εξής:
  8. Παίρουμε ένα ψωμάκι, βάζουμε μια φέτα τυρί του τοστ, από πάνω αλείφουμε με το ¼ της «κοτοσαλάτας» που φτιάξαμε, καλύπτουμε με μια φέτα ψωμί του τοστ, από πάνω αλείφουμε επίσης με άλλο ¼ της κοτοσαλάτας και τελειώνουμε με ένα ακόμη φρυγανισμένο ψωμάκι.
  9. Κόβουμε στα 4 το τετράγωνο διπλό τοστ που έχει σχηματιστεί, ώστε να κάνουμε τριγωνάκια.
  10. Επαναλαμβάνουμε με τα άλλα 3 ψωμάκια.

Γνωρίστε τα Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ ΕΔΩ
Επισκεφτείτε τη facebook page των Κοτόπουλων ΠΙΝΔΟΣ ΕΔΩ