ΕΒΓΕ Ημέρες Design 2024
Η απόλυτη γιορτή του σχεδιασμού οπτικής επικοινωνίας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!
Τέσσερις ημέρες γεμάτες δημιουργικότητα και έμπνευση, υπόσχονται να αναδείξουν τον πλούτο του σχεδιασμού οπτικής επικοινωνίας σε Ελλάδα και Κύπρο, να ενώσουν τους δημιουργούς με το κοινό, και να εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες με ομιλίες, εργαστήρια, εκθέσεις και επισκέψεις σε δημιουργικά γραφεία, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που προάγει τη δημιουργικότητα και την ανταλλαγή ιδεών.
Αυξημένες κατά 6% σε σχέση με την περσινή διοργάνωση ήταν οι συμμετοχές στα ΕΒΓΕ 2024. Συνολικά φέτος υποβλήθηκαν πάνω από 1370 έργα, νούμερο που είναι το μεγαλύτερο τα τελευταία 15 χρόνια του θεσμού. Τις συμμετοχές αυτές κατέθεσαν πάνω από 400 διαφορετικά γραφεία και δημιουργοί, νούμερο που επίσης αποτελεί ρεκόρ!

Οι τέσσερις κριτικές επιτροπές, οι οποίες και έχουν το καθήκον να ξεχωρίσουν μέσα από το πλήθος των υποβολών τα έργα εκείνα που θα βραβευθούν ως τα καλύτερα για τη χρονιά που μας πέρασε. Κάπως έτσι θα φτάσουμε μέχρι το Σάββατο 18 Μαΐου όταν και τα ΕΒΓΕ θα επιστρέψουν στο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης, ένα χώρο που τελευταία φορά επισκέφθηκαν το 2007. Το ραντεβού της Θεσσαλονίκης, φιλοδοξούμε να περιέχει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα πάει αρκετά πιο πέρα από μια απλή τελετή απονομής.

Τη βραδιά εκείνη θα μάθουμε μεταξύ άλλων και το γραφείο που θα κερδίσει το ΜΕΓΑ ΕΒΓΕ 2024. Φέτος, για την ανάδειξη του γραφείου της χρονιάς θα ακολουθηθεί μια νέα μέθοδος σύμφωνα με την οποία οι πόντοι που αντιστοιχούν σε κάθε διάκριση, θα εξαρτώνται από τον βαθμό δυσκολίας κάθε κατηγορίας (οι οποίες θα χωριστούν σε τρεις διαφορετικές ομάδες δυσκολίας). Οι πόντοι κάθε κατηγορίας, με άλλα λόγια, θα διαφέρουν ανάλογα με το πόσες συμμετοχές υπάρχουν στην κατηγορία αυτή. Ελπίδα των διοργανωτών είναι ένα ενδιαφέρον, αλλά κυρίως πέρα για πέρα δίκαιο τελικό αποτέλεσμα.

 

Επισκεφθείτε τα δημιουργικά γραφεία Studio Hervik, Beetroot Studio, That long black cloud που βρίσκονται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και συζητήστε με τους ανθρώπους που δημιουργούν εκεί. Ανακαλύψτε τους χώρους τους, θαυμάστε τις δουλειές τους και μάθετε τα μυστικά πίσω από τη δημιουργική τους διαδικασία!
Για περισσότερες πληροφορίες: https://designdays.ebge.gr
Επισκεφθείτε τα δημιουργικά γραφεία MALVI, Hyper Tria, Boo Republic που βρίσκονται στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης και συζητήστε με τους ανθρώπους που δημιουργούν εκεί. Ανακαλύψτε τους χώρους τους, θαυμάστε τις δουλειές τους και μάθετε τα μυστικά πίσω από τη δημιουργική τους διαδικασία!
Μέρα & Ώρα: 16 Μαΐου, 17.30
Σημείο συνάντησης: Μαρία Κάλλας 1
Για περισσότερες πληροφορίες, designdays.ebge.gr

Τελετή απονομής Ελληνικών Βραβείων Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας (ΕΒΓΕ)

Ετοιμαστείτε για τη σημαντικότερη βραδιά της ελληνικής δημιουργικής κοινότητας! Είναι η στιγμή που ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Ελληνικών Βραβείων Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας (ΕΒΓΕ), όπως τα αποφάσισαν οι τέσσερις εξειδικευμένες επιτροπές.
Σας περιμένουμε το Σάββατο 18 Μαΐου στον υπέροχο χώρο του Ολυμπίου, στις 7.30 μ.μ., για μια βραδιά γεμάτη δημιουργικότητα και χαρά, όπου θα τιμηθούν οι κορυφαίοι σχεδιαστές για το 2024!
Εισιτήρια και πληροφορίες: designdays.ebge.gr