Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 το απόγευμα, το φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης θα «πλημμυρίσει» από νέους από ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς για πρώτη φορά φιλοξενείται στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Έκθεση Οργανώσεων Νεολαίας – European Youth Fair. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Συνέλευσης Μελών του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας και περιλαμβάνει στρογγυλά, ενημερωτικά τραπέζια για την πολιτική των νέων και τη χρηματοδότηση νεολαιίστικων δράσεων.

Η Έκθεση Οργανώσεων Νεολαίας θα φιλοξενηθεί από τις 17.00 μέχρι τις 20.00 στο Φουαγιέ του Δημαρχείου, ενώ η βραδιά θα κλείσει με την τελετή ανακήρυξης της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2016 στον ίδιο χώρο.

Τον τίτλο διεκδικούν έξι πόλεις:
Η Μπανταχόθ της Ισπανίας, το Γκάλγουεϊ της Ιρλανδίας, η Γκάνζα του
Αζερμπαϊτζάν, το Σαν Κριστομπάλ ντε λα Λαγκούνα, στα
Κανάρια Νησιά, το Βίλνιους της Λιθουανίας και η Βάρνα της Βουλγαρίας.

Η τελετή θα ξεκινήσει στις 20.00 με χαιρετισμούς και την παρουσίαση των υποψήφιων πόλεων. Η ανακήρυξη θα γίνει στις 20.25 και θα ακολουθήσει πάρτυ.

Από την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η Συνέλευση Μελών του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας στο ξενοδοχείο Grand Hotel. Παράλληλα, την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση εργασίας του δικτύου Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών Νεολαίας.

Με αυτές τις εκδηλώσεις κορυφώνεται η πιλοτική φάση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης-Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, που ξεκινά επίσημα την 1η Ιανουαρίου 2014.