Για εξαιρετικά ήπιο καιρό την παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου, μέσω της πρόβλεψής του.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, οι πιθανότητες συγκλίνουν στο ότι το σκηνικό θα παραμείνει ίδιο και την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς οδεύουμε προς την Πρωτοχρονιά.

Παράλληλα, ο Σάκης Αρναούτογλου δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook τον προγνωστικό χάρτη από το αμερικανικό μοντέλο GFS με τις θερμοκρασίες μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου. Αυτό που φαίνεται είναι ότι στην περιοχή μας ο υδράργυρος θα είναι πολύ ψηλά για την εποχή.

Σύμφωνα με όσα είπε στο δελτίο της ΕΡΤ3, από την Τετάρτη (21/12) θα ξεκινήσουν να υποχωρούν οι ψυχρές μάζες που επηρεάζουν τη χώρα μας. Έτσι, το σκηνικό θα γίνει πολύ πιο ζεστό σε σχέση με τις πρώτες δύο ημέρες της εβδομάδας που διανύουμε (Δευτέρα και Τρίτη), ενώ όσο πηγαίνουμε προς τα Χριστούγεννα τόσο πιο «μαλακός» θα γίνεται ο καιρός.

Αυτή η «θερμή γλώσσα» θα φτάσει να επηρεάζει την Ελλάδα, ανεβάζοντας αρκετά τον υδράργυρο από τον μέσο όρο για την περίοδο που διανύουμε. Έτσι, ο καιρός παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα θα είναι ήπιος, με τη θερμοκρασία σε πολλές περιοχές να φτάνει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο υδράργυρος τα Χριστούγεννα θα είναι ανεβασμένος για την εποχή, με τον Σάκη Αρναούτογλου να αναφέρει πως υπάρχει 60% πιθανότητα να παραμείνει ήπιος και μαλακός ο καιρός και μετά τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ ένα 40% δίνει αλλαγή. Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: typosthes.gr