Το InfinityGreece, σε συνεργασία με την Ierax Analytix, δημιούργησε μία έρευνα με τίτλο: “Τι ζητούν οι νέοι της Θεσσαλονίκης από την πόλη;”. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 08 με 12 Δεκεμβρίου, η συλλογή έγινε online και πρόσωπο με πρόσωπο και το δείγμα της έρευνας ήταν 400 νέες και νέοι, από 16 έως 30 ετών, που ζουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η παροχή ψυχολογική υποστήριξης/καθοδήγησης ήταν ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές, στην ερώτηση: “Αν άνοιγε ένα νέο Youth Center στη Θεσσαλονίκη, τι παροχές θα ήθελες να προσφέρει;”.

Η έκφραση της συγκεκριμένης ανάγκης υποδηλώνει άμεσα το άγχος και τη πίεση με τα οποία καταβάλλονται σε καθημερινή βάση, καθώς και διαφορετικά προβλήματα που προκύπτουν στην ζωή κάθε νέου ανθρώπου, για τα οποία είναι σημαντικό για αυτόν η ψυχολογική υποστήριξη από έναν ειδικό που θα του προσφέρει την κατάλληλη καθοδήγηση.

Η ολοκληρωμένη έρευνα έχει αναρτηθεί στο website του InfinityGreece και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων, στο YouTube, ως απόσπασμα από την δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης «TV100».

Λίγα λόγια για το InfinityGreece

Το InfinityGreece είναι μία κοινωνική επιχείρηση που έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τους νέους στην ψηφιακή εποχή και τα media. Ξεκίνησε ως φοιτητική εθελοντική ομάδα στη Θεσσαλονίκη το 2014 και το όραμα είναι να παρέχεται ένας ασφαλής χώρος έκφρασης στην νεολαία της πόλης, όπου κάθε νέος θα αναπτύσσεται προσωπικά, θα διευρύνει τους ορίζοντές του και θα μαθαίνει εμπειρικά αφήνοντας το στίγμα του στην τοπική κοινωνία.