Μια άνοιξη πολύ θεατρική θα είναι τούτη η άνοιξη. Με μία σειρά εξαιρετικές παραστάσεις εναρμονισμένες σε μια επιλογή που βασίζεται στην φιλοσοφία ότι το καλό θέατρο είναι μια δεδομένη, αέναη ανάγκη για όλους μας.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5, ΣΑΒΒΑΤΟ 6 & ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00, ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ

«Δεσποινίς Τζούλια» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ελεονώρα Αντωνιάδου (Δεσποινίς Τζούλια), Αγγέλα Βαγιωνά (Κριστίν), Βασίλης Μπισμπίκης (Ζαν). Στον χώρο ενός παλιού γκαράζ, εκεί όπου η αλήθεια των ανθρώπων φανερώνεται στην πραγματική της διάσταση, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, η συνάντηση των ηρώων του Στρίντμπεργκ φέρνει στο φως ερωτήματα βαθιά κρυμμένα μέσα τους.

ΔΕΥΤΕΡΑ 8, ΤΡΙΤΗ 9 & ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00, ΘΕΑΤΡΟ «ΑΘΗΝΑΙΟΝ»

 «Αθηνα Χατζηεσμέρ, ετών 17», της Θαλασσιάς Αντωνοπούλου. Ερμηνεύουν Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ισίδωρος Πάτερος. “Η παράσταση είναι ένα τελετουργικό μνήμης, σεμνό, ταπεινό κι αυθεντικό που με ερέθισμα από το παρελθόν, καταθέτει στο μέλλον. Μην την χάσετε“. [www.episkinis.gr από την Μ. Κυριάκη].

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12, ΣΑΒΒΑΤΟ 13 & ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΙΟΥ, ΘΕΑΤΡΟ «ΑΥΛΑΙΑ»

«Ωλεάννα», έργο εμβληματικό του βραβευμένου με Πούλιτζερ συγγραφέα Ντέιβιντ Μάμετ, Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης. Με την Κατερίνα Παπουτσάκη και τον Δημήτρη Πετρόπουλο. Διερευνά τα όρια των ανθρωπίνων σχέσεων, σκιαγραφεί τις σχέσεις εξουσίας που αναπτύσσονται ανάμεσα στα φύλα και καταδεικνύει την αδυναμία ουσιαστικής επικοινωνίας μέσω του λόγου.

 

 

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος, 10 φοιτητικό- ανέργων, Α.Μ.Ε.Α. Δωρεάν είσοδος

Προπώληση εισιτηρίων: Θέατρο «Αυλαία», Τ. 2310237700 & Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», Τ. 2310458591 (ανάλογα με το χώρο διεξαγωγής της κάθε παράστασης)

Πληροφορίες-Κρατήσεις: Αρβανιτίδου Χρύσα, Τ. 2310257218/9