Μια σούπερ υπαίθρια περιπέτεια για παιδιά στα Πλατανάκια, από τους Hikers! Η δραστηριότητα έχει σκοπό να χαρίσει στους μικρούς μας εξερευνητές πολλές γνωστικές δεξιότητες σχετικά με την ύπαιθρο μέσω του παιχνιδιού, της συνεργασίας και των προκλήσεων που προσφέρει το φυσικό περιβάλλον.

Το πρωί της Κυριακής βάζουμε στο σακίδιο μας νεράκι και κολατσιό, φοράμε τα παλιά μας ρούχα και φεύγουμε για Πανόραμα. Αφήνουμε μαμάδες και μπαμπάδες στο αναψυκτήριο να χαλαρώσουν και ξεκινάμε την περιπέτεια! Με τη μέθοδο της καθοδηγούμενης εφευρετικότητας οι παιδαγωγοί μας θα βοηθήσουν τα παιδάκια να επιλύσουν προβλήματα, να χειριστούν υλικά που σχετίζονται με το βουνό και να ακονίσουν τη σκέψη τους και τις φυσικές τους ικανότητες.

Η δραστηριότητα απευθύνεται σε «extreme» μικρούληδες με όρεξη να μάθουν τα πάντα για το βουνό, τα σκαρφαλώματα, τα πλατσουρίσματα και την υπαίθρια ζωή με ασφάλεια και με αυτοπεποίθηση. Το προσωπικό μας, το οποίο αποτελείται από πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ και ειδίκευση τις Υπαίθριες Αθλητικές Δραστηριότητες, θα εξασφαλίσει τις ιδανικές συνθήκες μάθησης και εξάσκησης. Για τις ανάγκες τις δραστηριότητας, η ομάδα μας θα απομακρυνθεί από το χώρο συνάντησης και θα επιστρέψει με την ολοκλήρωση της. Οι γονείς δεν επιτρέπεται να ακολουθήσουν την δραστηριότητα με τα παιδιά αλλά ούτε και να αποχωρήσουν από το σημείο, πριν την ολοκλήρωση της δραστηριότητας

*Μαμάδες και μπαμπάδες ψυχραιμία! Τα παιδιά σας πρόκειται να λερωθούν την Κυριακή. Πρέπει να ιδρώσουν και πρέπει να σκονιστούν. Αφήστε τα καλά ρούχα σπίτι! Εδώ θα γίνουμε Hikers!

●ΠΟΙΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ●

Οι Hikers έχουν δημιουργήσει ένα πρόγραμμα αγωγής υπαίθρου με σκοπό καλύψουν το κενό εκπαίδευσης που σχετίζεται με θεμελιώδεις γνωστικές και κινητικές δεξιότητες αναφορικά με το φυσικό περιβάλλον. Σκοπός μας είναι τα παιδιά να μη φοβούνται τη φύση αλλά να γίνουν αργότερα αυτόνομοι ενήλικες που θα την απολαμβάνουν με ασφάλεια και υπευθυνότητα. Η επιχείρησή μας αποτελείται αποκλειστικά από πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Φυσικής Αγωγής και Παιδαγωγικών. Οι εκπαιδευτές που είναι υπεύθυνοι για τη δραστηριότητα έχουν εργαστεί σε προγράμματα για παιδιά και εφήβους και απασχολούνται στο χώρο των υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων.

Αρχηγός ομάδας: Γαβριήλ Βανάκας

«Είμαι ο Γαβριήλ και διδάσκω στα παιδιά, ότι ακριβώς έζησα ο ίδιος στο χωριό που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Από την ηλικία των 8 ετών κιόλας, περνούσα ώρες ατελείωτες με τους φίλους μου στο δάσος, φτιάχνοντας υποτυπώδη καταλύματα και πραγματοποιώντας εξερευνήσεις σε «απάτητα» μέρη έχοντας για κολατσιό μερικά μπισκότα, νερό από το ρυάκι και τα αγαπημένα μας κούμαρα που μαζεύαμε από τα δέντρα. Οι γονείς μας δεν γνώριζαν πάντα που βρισκόμαστε και αυτό μας «ανάγκασε» κατά κάποιο τρόπο να προσέχουμε τους εαυτούς μας και να κάνουμε το βουνό, σπίτι μας. Σπούδασα στην ειδικότητα των υπαιθρίων δραστηριοτήτων του ΤΕΦΑΑ επειδή είναι στη φύση μου! Ίδρυσα τους Hikers το 2017 και είναι όμορφο για μένα που οι παιδικές δραστηριότητες που πραγματοποιούμε, θυμίζουν κάτι από εκείνα τα χρόνια»

Υπεύθυνη παιδικών προγραμμάτων: Κατερίνα Ιωάννου

Αποφοίτησα από το ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ με ειδικότητα στην Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή. Η κλίση μου, από μικρή ηλικία, αλλά και η αστείρευτη ενέργεια μου με ώθησε από νωρίς στον αθλητισμό και τις ελεύθερες δραστηριότητες στη φύση. Με γοήτευαν, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, εξωτερικές δραστηριότητες, «εκτεθειμένες» στα στοιχεία της φύσης και με διαχείριση ρίσκου! Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με αυλή, δέντρα, ποδήλατα, δεντρόσπιτο, ρόδες κρεμασμένες και γεμάτο σκαρφάλωμα και εξερεύνηση! Οι γονείς μου ήταν «ελεύθερα πνεύματα», ενθάρρυναν την παιδική μου «ανησυχία» και έτσι ήρθα σε επαφή από παιδί με το βουνό, το ελεύθερο κάμπινγκ, το σκι και τις πεζοπορίες. Σήμερα, παραμένοντας εξίσου «ανήσυχη» επιδίδομαι στο άθλημα της αναρρίχησης. Ο ενθουσιασμός μου για τα αθλήματα και τη φύση, μου έδωσαν την ευκαιρία να βάλω το λιθαράκι στους Hikers, όπου είμαι υπεύθυνη των παιδικών προγραμμάτων. Εδώ άδραξα την ευκαιρία να μεταδώσω στους μικρούς μας φίλους και αυριανούς πεζοπόρους την υπευθυνότητα και τις αξίες που απαιτούνται, για άτομα με υψηλούς στόχους και υγιή συνείδηση για την ενήλικη ζωή τους.

info
Κυριακή 9 Απριλίου 2023
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/2067108720299805/?ref=newsfeed
●ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ●
10:00 Συνάντηση στα Πλατανάκια (ακριβές σημείο στην ενότητα «ΧΑΡΤΕΣ» πιο κάτω)
10:15 Ενημέρωση γονέων
10:20 Έναρξη δραστηριότητας
13:15 Επιστροφή στην αφετηρία
●ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ●
•Χαρακτήρας: παιδαγωγικός, περιπέτεια
•Ενδείξεις: για παιδιά με συνοδεία γονιών
•Ηλικίες: 8 έως 10 ετών
•Περιεχόμενα: πεζοπορία, εξερεύνηση, βιωματική μάθηση
●ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ●
Σημείο συνάντησης Πλατανάκια: https://goo.gl/maps/r3v9FS4DButtT8TX8
*Οι φωτογραφίες είναι του Στέφανου Πασβάντη από την ομάδα Άγνωστη Θεσσαλονίκη.
#SPRING IN THE CITY_ Δραστηριότητες