Με διήμερο πανηγύρι στις 4 και 5 Αυγούστου γιορτάζει ο Δήμος Καλαμαριάς τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος που είναι στις 6 του μηνός. Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων διοργανώνει στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού εκδηλώσεις με ποντιακούς χορούς και τραγούδια.

«Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος είναι μια μεγάλη γιορτή για την Καλαμαριά μας. Φέτος διοργανώνουμε ένα διήμερο πανηγύρι πλούσιο σε εκδηλώσεις, με τη συνδρομή των ποντιακών συλλόγων τιμώντας την παράδοση και τους προγόνους μας, που οδήγησαν την πόλη μας στο δρόμο της ανάπτυξης και της προκοπής», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Βάσω Νικολέττου.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 στις 9μ.μ η Αδελφότητα Κρωμναίων, η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς, ο Σύλλογος Καυκασίων Καλαμαριάς «Ο Προμηθέας» και ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος «οι Μίθριοι» θα παρουσιάσουν χορούς από τον Πόντο. Την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί ποντιακό γλέντι, με τον Θοδωρή Κουτίδη στη λύρα και το τραγούδι, το Νίκο Σιδηρόπουλο στο λαούτο, τον Πέτρο Ζώη στο νταούλι και τον Θεόδωρο Κεσίδη στο κλαρίνο.