Δύσκολα θα μπορούσε να βρει κανείς μπάντα που να ενσαρκώνει τη φιλοσοφία του ονόματός της πιστότερα από τους Ephemerals. Παιδιά μιας διαρκώς εξελισσόμενης πόλης και μιας βίαια μεταβαλλόμενης πραγματικότητας -εγχώριας και διεθνούς- οι επτά μουσικοί από το Λονδίνο παντρεύουν τον εφήμερο χαρακτήρα της σύγχρονης πραγματικότητας με τις σταθερές μουσικές αξίες της soul, της jazz και της afrobeat.

Η αρχή έγινε το 2013, όταν ο τραγουδιστής Wolfgang Valbrun και ο κιθαρίστας Nic Hillman Mondegreen ήρθαν σε επαφή και αποφάσισαν να ξεκινήσουν μία μπάντα. Σταδιακά προστέθηκαν στο εγχείρημα οι Damian McLean (τρομπέτα), Thierry Lemaitre (σαξόφωνο), Jimi Needles (ντραμς), Adam Holgate (μπάσο) και James Graham (πλήκτρα).

Το 2014, μετά από μόλις τέσσερις μέρες πρόβας και ηχογραφήσεων, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Nothing Is Easy” (Jalapeno Records). Σε αντίθεση με τα όσα υπαγορεύει ο τίτλος του άλμπουμ, δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τους Ephemerals να προκαλέσουν αίσθηση στο διεθνές μουσικό στερέωμα και να λάβουν διθυραμβικά σχόλια για τις εκτελεστικές και συνθετικές τους ικανότητές.

Η συνέχεια δόθηκε στα τέλη του 2015 με το “Chasin’ Ghosts”, ένα album που δικαίωσε όσους πίστεψαν στις δυνατότητες αυτής της μπάντας χωρίς ποτέ να τη θεωρήσουν ταλέντο της μίας φοράς. Το 2017, από τα καλλιτεχνικά σπλάχνα του Mondegreen, προέκυψε η τρίτη δουλειά της μπάντας, με τίτλο “Egg Tooth”, εισάγοντας μία σαφώς πιο ψυχεδελική και πειραματική χροιά σε σχέση με τους προκατόχους της.

Ένα χρόνο μετά την πρώτη τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους και με μεγάλη πλέον συναυλιακή εμπειρία ανά την υφήλιο, η μουσική κολεκτίβα-φαινόμενο έρχεται στη Θεσσαλονίκη για δύο σαρωτικά live που αναμένεται να προσελκύσουν νέους φίλους και να ικανοποιήσουν τους ήδη μυημένους, την Δευτέρα 20 και τη Τρίτη 21 Νοεμβρίου στο Duende Jazz Bar!

Links:
• Ephemerals: ephemeralsmusic.comfacebook.com/ephemeralsmusic
• Love Light Productions: facebook.com/lovelightprods
• 3P Lab: facebook.com/3plabgr
• Duende Jazz Bar: facebook.com/duendejazzbar​

Info

Ephemerals (UK) live in Thessaloniki
Δευτέρα 20 & Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017
Duende Jazz Bar (Καλαποθακη 16,Θεσσαλονίκη)
Πόρτες: 21:00
Είσοδος: 17€ (προπώληση), 20€ (ταμείο)
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Duende Jazz Bar (Kαλαποθάκη 16, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 25 2704 & 6988554828)
• Stereodisc (Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 262912)
• Lotus Record Shop (Σκρα 7, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 260776)