Λίγο πριν την έναρξη των εβδομαδιαίων περιπάτων στα πάρκα και στις ιστορικές γειτονιές της πόλης, θα ξεκινήσουμε με μια Κυριακάτικη εξόρμηση στη φυσική ομορφιά που περιβάλλει την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Θα αποδράσουμε από τους γρήγορους και στρεσογόνους ρυθμούς και θα απολαύσουμε μια πανέμορφη πεζοπορία δίπλα στο ποτάμι.

Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε Yoga με την Ιωάννα Παππά στο δάσος του φράγματος και καθοδηγούμενο διαλογισμό συνειδητότητας ώστε να συνδεθούμε με τον εαυτό μας και το φυσικό περιβάλλον.

Και επειδή η πεζοπορία ανοίγει την όρεξη και το φράγμα προσφέρει άφθονο πράσινο χώρο θα κάνουμε πικ νικ «απόλαυσης» με ότι καλό φέρουμε για να μοιραστούμε.

Το σημείο συνάντησης μας είναι τα Πλατανάκια Πανοράματος, στο parking πάνω από το εστιατόριο, στο δρόμο που κατηφορίζει προς αυτό καθώς φτάνουμε.
Η ώρα συνάντησης εκεί θα είναι στις 09:00 π.μ
Η πεζοπορία από τα Πλατανάκια στο Φράγμα της Θέρμης είναι εύκολη και διαρκεί περίπου 2 ώρες, θα χρειαστεί να περάσουμε πάνω από το ποταμάκι, πατώντας σε ενδιάμεσες πέτρες, οπότε καλό θα ήταν να έχετε ορειβατικά παπούτσια η αδιάβροχα αθλητικά και όποιοι έχετε και μπατόν για καλύτερη ισορροπία.

Δείτε το χάρτη της διαδρομής ΕΔΩ

Δεν χρειάζεται να έχετε καμια προηγούμενη εμπειρία σε πεζοπορία και yoga. Εμπειρία σε σνακ και νόστιμο φαγητό για πικ νικ προτιμάτε χωρίς να είναι απαραίτητο 😅

Μόλις χορτάσουμε καθαρό αέρα, γιόγκα, φαγητά και γέλια, θα επιστρέψουμε πίσω στο σημείο που ξεκινήσαμε. Θα φροντίσουμε η επιστροφή να γίνει το αργότερο μέχρι τις 17:30 ώστε να έχουν χρόνο να ψηφίσουν όσοι θέλουν.

Το κόστος συμμετοχής είναι 10€
🔷Θα χρειαστείτε μαζί σας:
🔹Ορειβατικό μποτάκι η αδιάβροχο αθλητικό παπούτσι για πεζοπορία
🔹Άνετα ρούχα για περπάτημα & yoga
🔹Ελαφρύ Σακίδιο πλάτης
🔹Παγούρι με νερό
🔹Σνακ και φαγητό για πικ νικ
🔹Δεύτερο μπλουζάκι
🔹Στρωματάκι yoga ή πετσέτα
🔶Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα:
6946624690 (Αναστάσης)
6907910519 (Ιωάννα)
ή
με γραπτό μήνυμα στις σελίδες των διοργανωτών (Instagram & facebook)
Bιογραφικά συντονιστών:

Την πεζοπορία και το πικ νικ συντονίζει ο Αναστάσης Παρασίδης

Ο Αναστάσης γεννήθηκε στην Δράμα. Το ενδιαφέρον του για την μουσική τον οδήγησε να πάει στο μουσικό γυμνάσιο και λύκειο της Δράμας απ’ όπου και αποφοίτησε. Σε εφηβική ηλικία ασχολήθηκε με τον ορεινό αθλητισμό και τις πεζοπορίες και ήταν αθλητής του σκι και του ορεινού μαραθωνίου. Έπειτα έκανε την σχολή ορειβασίας και αναρρίχησης βράχου στην Ορειβατική Αναρρηχιτική Λέσχη Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε και αποφοίτησε από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολόγιας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και έχει κάνει μετεκπαίδευση πάνω στην Διατροφή και την Ψυχική Υγεία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Ασχολήθηκε με τις διατροφικές διαταραχές και δημιούργησε σε συνεργασία με την Ψυχολογο-Ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Σγουρού την «Ψυχο-διατροφολογική ομάδα για την υπερφαγία». Ασχολήθηκε με την βοτανολογία και προσεγγίζει ολιστικά
τον άνθρωπο χρησιμοποιώντας τεχνικές mindfullness. Eίναι 11 χρόνια στο επάγγελμα και έχει συνεργαστεί ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης με γυμναστήρια, αθλητικούς συλλόγους και σχολές χορού. Από το 2019 συνεργάζεται με το «Ολιστικό κέντρο «Εύνους» στην
Τούμπα όπου συνδιοργανώνει πεζοπορίες, yoga retreat και ομάδες
ενσυνειδητης διατροφής. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλλος του νεοσύστατου
Ελληνικού Κέντρου Ενσυνειδήτης Διατροφής.

Τα μαθήματα της Yoga και του διαλογισμού συντονίζει η Ιωάννα Παππά

Movement Improvisation Mindfulness
Yoga Therapy Hatha Pranayama Restorative
Certified Yoga Teacher © ERYT
Η Ιωάννα μας συστήνεται:
Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, για μια δεκαετία εκπαιδεύτηκα και ασχολήθηκα με το χοροθέατρο, τον αυτοσχεδιασμό και την συνειδητή κίνηση. Βασική βιωματική εκπαίδευση για μένα επί σειρά ετών ήταν με την Nancy Stark Smith, Contact Improvisation & Composition.
Πιστοποιήθηκα δασκάλα Yoga 500hrs από το Ινστιτούτο Ολικής Χάθα Γιόγκα της Νέας Υόρκης (Integral Yoga Institute) και αργότερα 300hrs Structural Yoga Therapy από το Yoga Impact Institute, N.J. USA.
Από το 2010 οι σπουδές στην Γιόγκα είναι πάντα σε εξέλιξη. Εκπαιδεύτηκα στην Θεραπευτική Γιόγκα (Bahiranga Restorative Yoga & Holistic Aspects of Yoga & Ayurveda), Yoga Nidra, Mindfulness Meditation, ενώ παράλληλα υπήρξα συν-ιδρύτρια του Thessaloniki Yoga Festival.
Τα τελευταία 5 χρόνια εκπαιδεύομαι και εργάζομαι στην θεραπευτική προσέγγιση της Γιόγκα & της Αγιουρβέδα. Παράλληλα ερευνώ την φωνή και το μονοπάτι της Nada Yoga, εκπαιδεύομαι μέσα σε βάθος χρόνου στο Ηχομασάζ με Θιβετιανές Ηχογαβάθες και πρόσφατα ξεκίνησα να εκπαιδεύομαι στο Shiatsu, ένα αναγνωρισμένο και ολοκληρωμένο σύστημα διάγνωσης και θεραπείας που συνδυάζει την πνευματικότητα σε συνδυασμό με τη μάλαξη καi την απελευθέρωση της ροής της ενέργειας (chi).
Το 2019 αποφάσισα να ιδρύσω το Kέντρο Ολιστικής Εκπαίδευσης “Εὔνους”, χώρος αφιερωμένος στην φιλοσοφία και πρακτική της Γιόγκα, συντροφιά με την αυτογνωσία και τον διαλογισμό.
Όραμα μου είναι να δημιουργήσω ένα χώρο συνύπαρξης τέχνης και θεραπείας κοντά στη φύση.