Στην αρχή της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής στη ανατολική Θεσσαλονίκη, κρύβεται μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Και λέμε κρύβεται γιατί δεν πάει κατευθείαν το μάτι σου, πόσο μάλλον το μυαλό σου στον απίστευτο κόσμο που μπορεί να κρύβεται πίσω από τα σύρματα και τα φυτά, σε μία μικρή παράγκα πίσω από το βενζινάδικο, που είναι και αυτό που θα δείτε πρώτο. Άλλωστε το σκηνικό ενός βενζινάδικου που έχει ένα εστιατόριο-grill που ειδικεύεται στα ψητά είναι σύνηθες στην Αυστραλία.

Ο τρελός Αυστραλός φροντίζει τους… καλοφαγάδες

Ο λόγος γίνεται για την Παράγκα του τρελού Αυστραλού. Ο Αλέξης Αμβαζάς επέστρεψε στην Ελλάδα οριστικά πριν από μερικά χρόνια. Πήρε το οικόπεδο της οικογένειας, όπου λειτουργούσε ήδη ένα βενζινάδικο και όλα μπήκαν το δρόμο τους.

Έχτισε την μικρή του παράγκα από ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία μάζεψε ο ίδιος και στέγασε το μικρό του εστιατόριο.

Το ονόμασε «Ozi Donga«, το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει παράγκα της Βόρειας Αυστραλίας. Για να γίνει πιο κατανοητή η ονομασία, τη λύση έδωσε ο γιος του. Όταν του είπε ο πατέρας του τη σκέψη του, του είπε: «Μπαμπά είσαι τρελός» και έτσι γεννήθηκε ο «Τρελός Αυστραλός».

Ξεκίνησε σιγά σιγά να μαγειρεύει και να προσφέρει τα εδέσματα του, περισσότερα για να δει και ο ίδιος αν θα αρέσουν στους Θεσσαλονικείς γεύσεις από άλλες χώρες. Η αγάπη του για το φαγητό ήταν μεγάλη, την είχε κληρονομήσει βλέπετε από τον πατέρα του.

Στη Θεσσαλονίκη είχαμε μόνο το γύρο, το σουβλάκι τη μπουγάτσα και κάποιο εστιατόρια πιο εκλεπτυσμένα, οπότε σκέφτηκα να προσφέρω κάτι το διαφορετικό και μεγάλη ποσότητα

Το μαγαζί είναι αποκλειστικά για 4-12 άτομα και για δοκιμάσεις πρέπει να κάνεις κράτηση. Η κράτηση μπορεί να γίνει όλο το 24ωρο και η κάθε παρέα μπορεί να έρθει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας επιθυμεί ,μετά από συνεννόηση.

Είσαι καλοφαγάς; Βρήκες το στέκι σου!

Moto του Αλέξη στο Ozi Donga; Ιδιαίτερες γεύσεις, πρώτη ποιότητα και κυρίως ποσότητα. Εδώ όλα σερβίρονται σε λαδόκολλα σε ένα χώρο που σας κάνει να νιώθετε οικεία. Τρώτε με την ησυχία σας, χαλαρά και λερώνεστε.

Το menu είναι πλούσιο καθώς περιλαμβάνει πιάτα με επιρροές από διάφορες κουζίνες. Πρωταγωνιστούν τα κρεατικά και το κοτόπουλο στη σχάρα αλλά υπάρχουν και πολλές ακόμη προτάσεις ακόμη και για vegans.

Όσο για την ποσότητα που με τέτοιο τρόπο τονίζουμε, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να σας δείξουμε τι εννοούμε από τις παρακάτω εικόνες:

 

Ozi Donga

Περιοχή
Ανατολικά

Διεύθυνση
Γεωργικής Σχολής 1

Τηλέφωνο
(Delivery & Take Away)

2310478888