Οι «Τhe Circle Orchestra» στο πλαίσιο της περιοδείας τους στην Ελλάδα, συστήνονται στο κοινό της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, 11μμ, στη Μουσική Σκηνή του ΞΕΦΩΤΟΥ και παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς του λαϊκού μας τραγουδιού, το Μανώλη Χιώτη. Στον αξεπέραστο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού για τον οποίο ο μύθος του ροκ Τζίμι Χέντριξ είχε πει «Ο Χιώτης παίζει κιθάρα καλύτερα από εμένα». Το αφιέρωμα ξεκινά με τα πρώτα κομμάτια του μεγάλου δημιουργού και κορυφώνεται με τη συνεργασία του με τη Μαίρη Λίντα. Το πρόγραμμα παρουσιάζει μουσικές διακυμάνσεις από αργά τραγούδια μέχρι ρούμπες, σάλσα, λάτιν, swing, κλπ.

Οι Τhe Circle Orchestra είναι οι: Σωτήρης Λέτσιος: Κιθάρα/Φωνή, Ezgi Sevgi Can: Κλαρινέτο/Φωνή, Πάνος Δημάκης: Μπουζούκι/Φωνή, Shushan Kerovpyan: Κοντραμπάσο/Φωνή, Θάνος Μπούρης: Μπουζούκι/Φωνή, Ela Nuroglu: Κρουστά/ Φωνή, Βανέσα Κουρτέση: Φωνή

 

«The Circle Orchestra» με λίγα λόγια..

Ο Κύκλος. Ένα μουσικό σχήμα. Ένας κύκλος ανθρώπων με κοινό σημείο την αγάπη για το παλιό ελληνικό λαϊκό τραγούδι των αρχών του 20ου αιώνα μέχρι και τα μέσα του. Μια πολυπολιτισμική ορχήστρα, η οποία αποτελείται από επτά νέους ανθρώπους, όλοι τους μουσικοί, που κατάγονται από Ελλάδα, Τουρκία και Αρμενία, ενώ διαμένουν σε Παρίσι, Αθήνα και Ρότερνταμ.

Σκοπός της μπάντας που δημιουργήθηκε σαν ιδέα από τους Θάνο Μπούρη, Σουσάν Κεροβπιάν, Πάνο Δημάκη, Βανέσα Κουρτέση, Έλα Νουρόγλου, Εζγκί Τσάν και Σωτήρη Λέτσιο είναι ο κύκλος των ατόμων να διευρυνθεί και να επεκταθεί σε ένα μεγαλύτερο βασικό πυρήνα ανθρώπων, με κοινή ακτίνα το ρεμπέτικο τραγούδι όπως φτάσαμε να το αποκαλούμε και να το ταυτοποιούμε σήμερα. Μεγάλος πυρήνας ατόμων υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό από ανθρώπους που είτε έμαθαν το ρεμπέτικο τραγούδι λόγω επαφής τους με την ελληνική κουλτούρα είτε απλά ακούγοντάς το, με αποτέλεσμα να μαγευτούν και να μπουν σε αυτόν τον μποέμικο κόσμο της γραμμοφωνικής ελληνικής μουσικής.

Στόχος του σχήματος είναι αυτή η μουσική να αποδοθεί και να συνεχιστεί ως φυσική εξέλιξη σε συνδυασμό και με ανθρώπους άλλων χωρών-πολιτισμών και κουλτούρας. Αφορμή παρουσιάστηκε μια σειρά εμφανίσεων της μπάντας σε Γαλλία και Ολλανδία και ένα μουσικό αφιέρωμα στο έργο του Μανώλη Χιώτη σε σύμπραξη με μουσικούς που εδρεύουν στο Παρίσι.

Ο κύκλος… κάτι που μοιάζει με μηδέν… με το τίποτα, αλλά και με το παν. Ένα μουσικό σχήμα χωρίς όρια και σύνορα. Παράλληλοι κύκλοι με κοινό σημείο. Παράλληλες ζωές, ίδιες ευαισθησίες και μια μουσική στο κέντρο όλων των ανθρώπων.

 

info
Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 23:00
Ξέφωτο, Λυκούργου 5, Λαδάδικα
Είσοδος 7€
6€ μπύρα ή κρασί
8€ ποτό
Κρατήσεις: 6931091534, 2314015911

 

 

Ζωντανή Μουσική