Ο Παγκόσμιος Τελικός μετατρέπει το doodling σε μια νέα εμπειρία εικονικής πραγματικότητας!

Ο Παγκόσμιος Τελικός του Red Bull Doodle Art* θα πραγματοποιηθεί στο San Francisco και τα αριστουργήματα των νέων καλλιτεχνών θα αναβιώσουν σε μία ολοκληρωτικά νέα πραγματικότητα στην τρίτη διάσταση! Όσοι λατρεύουν την τέχνη μπορούν κυριολεκτικά να πουν μέσα στο έργο και να το ζήσουν με ένα καινοτόμο και καταιγιστικό τρόπο!

Περισσότεροι από 40.000 φοιτητές από πάνω από 40 χώρες παρουσίασαν ανά την υφήλιο το ταλέντο τους στους εθνικούς διαγωνισμούς. Οι 47 νικητές θα συναντηθούν στον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull Doodle Art 2017 στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του San Francisco που θα διεξαχθεί 21 με 24 Ιουνίου.

Ανάμεσα τους είναι φυσικά και ο Ανδρέας Διαμαντής που δημιούργησε για τον Εθνικό Τελικό ένα έργο γεμάτο δράση, τόλμη, μουσική και ενέργεια, απεικονίζοντας ανάμεσα σε πολλά άλλα, ακόμα και τον Felix Baumgartner – τον άνθρωπο που έκανε άλμα ρεκόρ από τη στρατόσφαιρα το 2012.

Το Red Bull Doodle Art διοργανώνεται για τρίτη φορά σε παγκόσμια εμβέλεια και οι νικητές της κάθε χώρας θα συναντηθούν στην Πανεπιστημιακή Ακαδημία Καλών Τεχνών, όπου εισηγητές θα τους εξηγήσουν πως μπορούν να εφαρμόσουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες στην τρισδιάστατη απεικόνιση και στη συνέχεια θα κάνουν το τελευταίο καλλιτεχνικό τους δημιούργημα, ζωγραφίζοντάς το σε 3D!

Ο παγκόσμιος νικητής του Red Bull Doodle Art 2017 θα επιλεγεί από μια επίλεκτη κριτική επιτροπή και θα ανακοινωθεί στις 24 Ιουνίου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Παγκόσμιας VR Αίθουσας Τέχνης. Εκεί θα εκτεθούν και τα τελικά δημιουργήματα και οι λάτρεις της τέχνης από όλο τον κόσμο, θα μπορούν να νιώσουν την απόλυτη εμπειρία των doodle στην εικονική πραγματικότητα!

Μπορείς και εσύ να ζήσεις να έχεις πρόσβαση στην VR Αίθουσα Τέχνης μέσα από το redbulldoodleart.com.   

 

Καλή επιτυχία Ανδρέα!