Πριν λίγες ημέρες, μια ακόμα μεγάλη διάκριση ήρθε στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και την καφεστίαση.

Η Coffee Island αναδείχθηκε ως η καλύτερη αλυσίδα καφέ στη Νότια Ευρώπη, στα Allegra European Coffee Awards, τον μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό θεσμό στον τομέα της καφεστίασης, που συνιστά έναν από τους κορυφαίους στον κλάδο.

Τα βραβεία διεξήχθησαν για 11η συνεχή χρονιά με συμμετοχές από όλες τις χώρες της Ε.Ε., ενώ για την Coffee Island είναι η δεύτερη φορά που κερδίζει αυτόν τον τίτλο, καθώς το 2016 είχε διακριθεί και πάλι ως η καλύτερη αλυσίδα στη Νότια Ευρώπη.

Θέτοντας στην κορυφή της πυραμίδας τον άνθρωπο και επαγγελματία πίσω από το espresso bar, και έχοντας ως αρχή και βασικό της άξονα την παροχή ενός άψογου και υψηλής ποιότητας προϊόντος στον καθημερινό επισκέπτη που την επιλέγει, οι άνθρωποι της Coffee Island πρεσβεύουν πως η διάκριση αυτή ανήκει σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται καθημερινά, και στα 408 καταστήματα του δικτύου σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Αυτή η διάκριση μας κάνει να αισθανόμαστε για μια ακόμα φορά περήφανοι για τους ανθρώπους της Coffee Island. Είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και αρμονικής συνεργασίας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον καθένα ξεχωριστά. Τους  συνεργάτες μας, Franchisees, που εμπιστεύονται και στηρίζουν το brand και το όραμα της Coffee Island, τους baristi και τους διανομείς μας, που με κέφι και όρεξη εκπαιδεύονται διαρκώς και φροντίζουν να προσφέρουν στους επισκέπτες μας, με χαμόγελο, μία μοναδική εμπειρία καφέ και φυσικά, τους καταναλωτές μας. Τους 250.000 επισκέπτες που μας επιλέγουν καθημερινά.» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, CEO της Coffee Island.

Οι νικητές ανά κατηγορία προέρχονται από μια shortlist 10 εταιρειών, η οποία έχει επιλεχθεί και προκύψει από τους 100 πιο αναγνωρισμένους stakeholders της καφεστίασης στην Ε.Ε. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κριτήρια για την ανάδειξη της τελικής 10άδας είναι: Δυναμική του Brand, Business performance, Καινοτομία, Ποιότητα Προϊόντων & Υπηρεσιών, Ατμόσφαιρα και Σχεδιασμός Καταστήματος, Πιστότητα Καταναλωτών, Δίκαιο & Ηθικό Επιχειρείν, Αφοσίωση στη γενικότερη εξέλιξη του κλάδου. Μετά την ανάδειξη της shortlist κάθε κατηγορίας, όλοι οι εμπλεκόμενοι του κλάδου στην Ε.Ε. καλούνται να ψηφίσουν.

Η Coffee Island ανακηρύχθηκε νικήτρια στην κατηγορία Καλύτερης Αλυσίδας Καφέ στη Νότια Ευρώπη (περιλαμβάνει τις χώρες: Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο & Βαλκάνια) με τους παγκόσμιους κολοσσούς Illy Café & Cafe Nero να μοιράζονται τις 2 επόμενες θέσεις της τελικής τριάδας.

Πηγή: www.business.gr