Η θεατρικός οργανισμός OMERTA THEATRE επιστρέφει στα θεατρικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας τον Νοέμβριο για λίγες παραστάσεις το έργο «ΕΚΛΙΠΑΡΩ» της Χρύσας Τσουμάνη βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Τζον Όλιβ στο Θέατρο Σοφούλη.

Εκλιπαρώ: Λίγα λόγια για το έργο

Ένα έργο που διεισδύει στα ζητήματα της ψυχικής υγείας. Σκοπός του δεν είναι να μας δώσει απαντήσεις, αντιθέτως βυθίζεται στα πολύπλοκα ζητήματα μιας ασθένειας για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία. Η Κάθριν, μία νεαρή ποιήτρια, μάχεται με την σχιζοφρένεια. Προσπαθεί να ορθοποδήσει και να επανέλθει στην καθημερινότητα της μετά από τον εγκλεισμό της στο ψυχιατρείο. Η δημιουργική πλευρά της ακρωτηριάζεται από την ιατρική αγωγή που της χορηγείται. Καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μία «ελλιπή» φυσιολογική ζωή και στην αστείρευτη δημιουργικότητας της. Οι άνθρωποι που την πλαισιώνουν επηρεάζουν και επηρεάζονται από την ασθένεια της.

Η σκηνοθετική προσέγγιση της Χρύσας Τσουμάνη δίνει την ευκαιρία στο θεατή να μην εστιάσει στο άδοξο τέλος μιας αθεράπευτης ασθένειας αλλά να κατανοήσει τον τρόπο που οι ψυχικά ασθενείς πορεύονται μ’ αυτήν ζώντας φυσιολογικά. Ο ρεαλιστικός τρόπος προσέγγισης αποδυναμώνει το κοινωνικό στίγμα και μας παρουσιάζει οικεία πρόσωπα – γνώριμα σε όλους, χωρίς αδικαιολόγητες παρεκκλίνουσες συμπεριφορές. Η ψυχική νόσος παύει να είναι taboo.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύνθεση – Επιμέλεια κειμένου: Χρύσα Τσουμάνη
Σκηνοθεσία: Χρύσα Τσουμάνη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Δάγκαλης, Γιώτα Λιάμπου
Μουσική: Σταύρος Τσουμάνης
Σκηνογραφία: Νίκος Μαργαρίτης
Φωτογραφία-Βίντεο: Παύλος Δανελάτος
Υπεύθυνος Παραγωγής: Κυριακή Τριανταφυλλίδου, Ζαχαρίας Σπανός
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Κατερίνα Νικολάου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Βαλάντης Γαργάνης (φιλική συμμετοχή), Γιώτα Λιάμπου, Λιλιάνα Νίγκρο, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Ιωάννα Σιδηροπούλου
Παραγωγή: OMERTA THEATRE

info
Ημέρες παραστάσεων: 10-11-12/11 & 18-19-20/11 στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 8 ευρώ (μειωμένο), 5 ευρώ (ατέλειες ΣΕΗ – ΑΜΕΑ)
Ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια

Κρατήσεις:
ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ
Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη
Τηλ: 2310 423925

Πρόσβαση:
ΟΑΣΘ Γραμμή 5
Δυτικά –> Ανατολικά: Στάση Βερβελίδη
Ανατολικά–> Δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος

 

από έως
Παραστάσεις