Με Δωρεάν Είσοδο μας υποδέχεται το 1o Φεστιβάλ Δημιουργικής Γαστρονομίας στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, με συναυλίες, σεμινάρια, workshops, street food, διαγωνισμούς και chef events υπό την εποπτεία του Ντίνου Νικολάου.

Ένας πολιτιστικός θεσμός γαστρονομικού ενδιαφέροντος που ανοίγει τα φτερά του στην πόλη που ξέρει από καλό φαγητό!

Το τριήμερο Φεστιβάλ Γαστρονομικής δημιουργίας- The Taste που θα πλημμυρίσει τον υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων στο Λιμάνι και την πόλη της Θεσσαλονίκης με μυρωδιές, γεύσεις και διασκέδαση, τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unesco.

Τι θα δούμε και τι θα ζήσουμε;
Επιχειρήσεις εστίασης, καφέ, ποτού, εταιρείες τροφίμων, τις διατροφικές τάσεις της εποχής, νέες αλλά και παραδοσιακές συνταγές από τη Θεσσαλονίκη αλλά και ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα.
Κορυφαίοι σεφ και διατροφολόγοι θα παραδώσουν σεμινάρια και workshops ενώ αγαπημένοι καλλιτέχνες θα φροντίσουν για την ψυχαγωγία των επισκεπτών μέσα από τις μουσικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και φυσικά οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει πλήθος εκπλήξεων για το κοινό που θα παρευρεθεί.

Θέματα και work shops:

 • Επενδύοντας στην επαγγελματική εκπαίδευση, ανάπτυξη και επιμόρφωση των νέων και των επαγγελματιών στον χώρο του επισιτισμού-τουρισμού​
 • Εξειδίκευση σε επαγγελματικά παιδία αιχμής ​
 • Ανάγκη εκσυγχρονισμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων της γαστρονομίας και εστίασης​
 • Συνέργειες με την τοπική αυτοδιοίκηση ​
 • Εστιάζοντας σε ικανοποιημένους πελάτες​
 • Αξιοποίηση επιχορηγήσεων και άλλων πόρων

Μίνι Τουριστικός Μαραθώνιος << Με τον Δίσκο στο χέρι….>>

Υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, 11.00 π.μ.
Η ADM Productions, Υπό την Αιγίδα του Ε.Ο.Τ. και του Υπουργείου Τουρισμού, διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά τον διεθνή διαγωνισμό σερβιτόρων “Waiters on the move –  Με τον Δίσκο στο Χέρι” ο οποίος θα ξεκινήσει από κεντρικό σημείο της πόλης και θα τελειώσει στο Φεστιβάλ- The Taste .

Συμμετέχουν επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης / διασκέδασης (cafe-bar-club-hotels) και σωματεία εργαζομένων από όλη την Ελληνική επικράτεια.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με υψηλές προδιαγραφές, μέσα στα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Όπως κάθε χρόνο αναμένεται πλήθος κοινού αλλά και συμμετεχόντων να αγκαλιάσουν το γεγονός.

Ο διαγωνισμός έχει χαρακτηριστεί θεσμός και συντελεί :
-στην προβολή της πόλης της Θεσσαλονίκης ως τουριστικός και γαστρονομικός προορισμός σε πανελλαδικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο
-στην προβολή όλων των φορέων και επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στην πρωτότυπη αυτή εκδήλωση.

1o Φεστιβάλ Δημιουργικής Γαστρονομίας στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Ο Διαγωνισμός:

Κάθε διαγωνιζόμενος, κρατά στο χέρι ένα δίσκο που θα περιέχει 1 μπουκάλι και 4 ποτήρια.
Θα πρέπει να διανύσει απόσταση σε κυκλική τροχιά, περίπου 1.000 μέτρων όπου θα γίνει και η λήξη του διαγωνισμού.

Οι τρείς πρώτοι με τις λιγότερες απώλειες στον δίσκο τους κερδίζουν.

Η εστίαση και γενικά το Τουριστικό μας προïόν μετά από συνεχόμενες χρηματοοικονομικές αλλά και υγειονομικές κρίσεις τα τελευταία χρόνια βρίσκεται ξανά σε μια δημιουργική ανάπτυξη.​

Σκοπός του Γαστρονομικού συνεδρίου είναι να επαναπροσδιορίσουμε την ανάγκη για μια πιο ποιοτική γαστρονομία και μαζική εστίαση σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας (service, οργανωτική δομή, διάθεση τροφίμων και ποτών, καλύτερες συνθήκες εργασίας).

Κατηγορίες συμμετεχόντων​:

 • Ελληνική Κουζίνα​
 • Διεθνή Κουζίνα​
 • Bar & Club Restaurants​
 • All Day Cafe/Restaurant​
 • Street Food Bars​
 • Wine Βars & Restaurants​
 • Vegetarian & Vegan Pizza​
 • Burgers

Πληροφορίες

Λιμάνι Θεσσαλονίκης – Προβλήτα Α΄- Υπαίθριος Χώρος Εκδηλώσεων

1o Φεστιβάλ Δημιουργικής Γαστρονομίας “The Taste”
Παρασκευή 3 έως και Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Είσοδος Ελεύθερη