Τα «δωμάτια απόδρασης» ήρθαν στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια ως ένας διαφορετικός τρόπος ψυχαγωγίας και εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα. Η Θεσσαλονίκη υιοθέτησε πολύ γρήγορα τη νέα τάση και σήμερα υπάρχει μια ολόκληρη κοινότητα φίλων αυτού του τρόπου διασκέδασης. Τα πράγματα είναι απλά. Μια παρέα κλειδώνεται σ’ ένα δωμάτιο και προσπαθεί να αποδράσει μέσα σε καθορισμένο χρόνο λύνοντας διάφορους γρίφους που θα την οδηγήσουν στο να βρει το κλειδί για την έξοδο. Ένα δωμάτιο απόδρασης είναι στην ουσία ένα σκηνικό με ένα θέμα μυστηρίου που πρέπει να λυθεί. Μπορεί να είναι ένα έγκλημα, η αναζήτηση ενός στόχου, ένα κυνήγι θησαυρού και πολλές ακόμη ιδέες που οι υπεύθυνοι των χώρων αυτών φροντίζουν να ανανεώνουν διαρκώς με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ο χώρος γεμίζει αδρεναλίνη, αγωνία αλλά και πολύ γέλιο κατά την προσπάθεια και μετά. Αφήστε που υπάρχουν τόσα διαφορετικά θέματα που μπορούν να συμμετέχουν ακόμη και παιδιά ή έφηβοι.

Ένα είναι σίγουρο. Με τα «δωμάτια απόδρασης» έχει «κολλήσει» πολύς κόσμος και από τάση έχουν γίνει πλέον μια από τις καλύτερες προτάσεις για την έξοδο σας και για να περάσετε όμορφα. Επίσης στα νέα δεδομένα του escape gaming προσθέστε και παιχνίδια που γίνονται μέσα στην πόλη με όρους μυστηρίου. Θα δείτε τι εννοούμε παρακάτω.

Οι τέσσερις προτάσεις που ακολουθούν είναι ιδανικές για δοκιμάσετε όσοι δεν το έχετε ξανακάνει αλλά και για να αντιμετωπίσετε νέες προκλήσεις όσοι έχετε μυηθεί ή, για την ακρίβεια, έχετε ήδη κλειδωθεί…

Θα τολμήσεις να αποδεχθείς την πρόκληση του LOCKED;

Το Locked Escape Game είναι το πρώτο παιχνίδι απόδρασης που άνοιξε στην πόλη μας και αποτελεί την #1 δραστηριότητα στην Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την κοινότητα του TripAdvisor. Συνεχώς μάλιστα, προσπαθεί να προσφέρει κάτι νέο και διαφορετικό στο κοινό που αγαπάει τα escape rooms και την εναλλακτική διασκέδαση. Στις σταθερές αξίες του Locked είναι τα 5 θεματικά δωμάτια απόδρασης αλλά και το νέο project «Escape the City» που άλλαξε τα δεδομένα των escape rooms με 2 μοναδικά παιχνίδια μυστηρίου που διαδραματίζονται καθημερινά στους δρόμους και τα στενά του ιστορικού κέντρου.

Μάθε περισσότερα μ’ ένα κλικ εδώ 

Locked Escape Game
Αγ. Σοφίας 21


The Mindtrap: συνώνυμο του escape gaming

Ήταν Σεπτέμβριος του 2014 όταν η αρχή έγινε στο διώροφο κτίριο της οδού Κομνηνών 18 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τα χρόνια πέρασαν και βρίσκει το The MindTrap Tsimiski να μετράει πλέον 9 δωμάτια για μικρούς και μεγάλους, ενώ ετοιμάζει παράλληλα και ένα νέο κεφάλαιο, το The MindTrap Mediterranean Cosmos, με 7 θεματικά δωμάτια, με διάσπαρτα στοιχεία, μυστηριώδη αντικείμενα και κατασκευές που πρέπει να συνδυάσεις μαζί με την παρέα σου σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις!

Μάθε περισσότερα μ’ ένα κλικ εδώ

 

The MindTrap Tsimiski
Κομνηνών 18 & Τσιμισκή, Κέντρο

The MindTrap Mediterranean Cosmos
11οχλμ. οδού Θεσ/νίκης – Μουδανιών, Ανατολικά


 

Τα δωμάτια του Great Escape Rooms θα σε καθηλώσουν!

Το GREAT ESCAPE ROOMS Θεσσαλονίκη απευθύνεται σε σχεδόν όλες τις ηλικίες αφού
διοργανώνει από ειδικά θεματικά παιδικά πάρτι, για παιδιά από 7 ετών και πάνω μέχρι
και Team Building για μεγάλες εταιρίες. Αποτελείται από 5 μοναδικά θεματικά δωμάτια απόδρασης, τα δύο εκ των οποίων βρίσκονται στο TOP 3 της Θεσσαλονίκης.

Μπορείς να τα δεις αναλυτικά εδώ

Great Escape Thessaloniki
Βασ. Ηρακλείου 22


 

H ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του Brain Game σε προκαλεί

Σ’ ένα διώροφο κτίριο του 1920, στην συμβολή Αγίας Θεοδώρας 12 και Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η εταιρία Brain Game παρουσιάζει το πιο εντυπωσιακό concept εναλλακτικής ψυχαγωγίας που έχετε δει. Ήδη από την είσοδο του κτιρίου αισθάνεται κανείς το μυστήριο να πλανάται στον πολύβοο πεζόδρομο, προσκαλώντας μας σ’ ένα συναρπαστικό παιχνίδι εξερεύνησης, μεταξύ αληθοφάνειας και φαντασίας, πραγματικότητας και παραμυθιού.

Μάθε περισσότερα μ’ ένα κλικ εδώ

Brain Game
Αγ. Θεοδώρας 12 & Αγ. Σοφίας