Μια συναρπαστική εκδήλωση που συνδυάζει τη μαγεία της τεχνολογίας και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων, η έκθεση Robotology ανοίγει τις πύλες της από Πέμπτη 07/09/2023 έως Κυριακή 10/09/2023 στον χώρο της Robotixlab, Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 27, Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση:

Η έκθεση απευθύνεται σε μικρούς (πάνω από 6 ετών) και μεγάλους και έχει στηθεί με φιλοσοφία “close up” παρουσιάζοντας διαδραστικά ρομποτικά εκθέματα σε 5 διαφορετικές θεματικές ζώνες. Η περιήγηση στη έκθεση θα πραγματοποιείται σε μικρές ομάδες των 6 ατόμων με συνοδεία ειδικού που θα εξηγεί και θα απαντά σε τυχόν απορίες. Οι θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

  • Ρομπότ και Τεχνητή Νοημοσύνη (Α.Ι.).
  • Ρομπότ εμπνευσμένα από το ζωικό βασίλειο.
  • Βιομηχανικές εφαρμογές και ψηφιακή κατασκευή.
  • Ρομπότ που παράγουν τέχνη.
  • Έξυπνα σπίτια και το διαδίκτυο των πραγμάτων (ΙοΤ)

Τα κυριότερα εκθέματα:

Στην έκθεση οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν καινοτόμα ρομπότ και εφαρμογές όπως: ρομπότ που κάνουν αναγνώριση ήχου και εικόνας, ρομπότ που μαθαίνουν βασισμένα σε νευρωνικά δίκτυα, ρομπότ που όχι απλά μοιάζουν, αλλά και συμπεριφέρονται σαν ζώα, ρομπότ ‘έξυπνο σπίτι’ που κάνει την ζωή σου πιο εύκολη, ρομπότ που παράγουν τέχνη, ρομπότ που κατασκευάζουν αντικείμενα από το μηδέν με μεγάλη ακρίβεια και άλλα πολλά.

Διαδραστικά παιχνίδια:

Επιπλέον, στο φουαγιέ του χώρου οι επισκέπτες θα μπορούν να διασκεδάζουν με μοναδικά διαδραστικά παιχνίδια με gamified learning robots και να ανακαλύπτουν μυστικά της ρομποτικής τεχνολογίας παίζοντας. Οι σταθμοί παιχνιδιού περιλαμβάνουν video game με ρομπότ που χειρίζεσαι με τις κινήσεις του σώματος, robot game που παίζεται χοροπηδώντας σε συνεργασία με τον συμπαίκτη σου, αλλά και ρομποτικό ποδοσφαιράκι.

Εργαστήρια:

Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου θα πραγματοποιηθούν και εργαστήρια ρομποτικής και τεχνολογίας για μικρούς και μεγάλους. Μια εμπειρία team bonding για την οικογένεια ή την παρέα με άξονα τη δημιουργικότητα, την καινοτόμο σκέψη και τη συνεργασία, που θα κριθούν απαραίτητα συστατικά, για να σωθεί ένας διαστημικός σταθμός.

Opening event
‘Χωράει η αρχαιότητα στο ίδιο ασανσέρ με τα ρομπότ;’
Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 ώρα 21:00

Την έναρξη των εκδηλώσεων θα πλαισιώσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο Δρ. Θοδωρής Παπακώστας aka archaeostoryteller (αρχαιολόγος – συγγραφέας) με μια παρουσίαση που αναδεικνύει τις πιο cool πλευρές της αρχαιολογίας και συνδέει την αρχαία με τη σύγχρονη τεχνολογία. Θα ακολουθήσει Q&A session.

Ελεύθερη συμμετοχή για τους επισκέπτες της έκθεσης (οποιασδήποτε ημέρας) κατόπιν προεγγραφής ηλεκτρονικά στο https://robotixlab.com/event/robotology-interactive/

Πληροφορίες:

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Robotixlab, Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 27, Θεσσαλονίκη, από Πέμπτη 07/09/2023 έως Κυριακή 10/09/2023.

  • Πέμπτη 16.00-21.30 (20.00 τελευταία είσοδος)
  • Παρασκευή 16.30-21.30 (20.00 τελευταία είσοδος)
  • Σαββατοκύριακο 9.30 – 14.30 (13.00 τελευταία είσοδος) και 16.30-21.30 (20.00 τελευταία είσοδος)

Απαραίτητη η ηλεκτρονική κράτηση θέσης
Είσοδος: 6€ (10% έκπτωση για τις πολύτεκνες οικογένειες ή για παρέες 6 ατόμων)

Παιδιά μέχρι 9 ετών υποχρεωτικά με ενεργή συμμετοχή γονέα ή κηδεμόνα.  Παιδιά από 10 ετών και πάνω με απλή παραμονή γονέα ή κηδεμόνα στον χώρο ή με ενεργή συμμετοχή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων: https://robotixlab.com/event/robotology-interactive/

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο της έκθεσης στη διεύθυνση https://robotixlab.com/event/robotology-interactive/ ή να επικοινωνήσετε με τον Αντώνη Κάνουρα στο a[email protected] ή στα τηλέφωνα: 2313040999 / 6947695747.