Στο πλαίσιο δράσεων αθλητικού και κοινωνικού χαρακτήρα που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς για τους μαθητές των σχολείων του, έχει προγραμματίσει δράση με θέμα «Καθαρές Ακτές – Ασφαλής Κολύμβηση» στις 27 & 28 Απριλίου 2023, στην ακτογραμμή της Καλαμαριάς, με σημείο συνάντησης την είσοδο του σινεμά Αύρα στην πλαζ Αρετσούς και ώρα 9πμ- 12 μ.μ.

Η δράση είναι συνδιοργάνωση του Δήμου Καλαμαριάς, της Αντιδημαρχίας Παιδείας Αθλητισμού Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, με το 3ο Δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς, τη Γενική Γραμματεία Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το γραφείο αθλητισμού του ΥΝΑΝΠ και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Μακεδονίας.

Στόχος είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση αλλά και η συμμετοχή των μαθητών στην πρόληψη της ρύπανσης και την ανάγκη διατήρησης ακτών και θαλασσών καθαρών από απορρίμματα. Έτσι δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να μάθουν τους χρυσούς κανόνες της ασφαλούς κολύμβησης για να απολαύσουν την παραμονή τους στη θάλασσα χωρίς απρόοπτα.

«Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τη δύναμη της ομάδας σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας, και τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί η συνεργασία να φέρει» τονίζει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Στη δράση συμμετέχουν οι εξής Ολυμπιονίκες και διακεκριμένοι αθλητές των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας: Ο Θωμάς Μπίμης Ολυμπιονίκης στις καταδύσεις, ο Σπυρίδων Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας, ο Γεώργιος Τζελίλης Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών, η Μαρία Λουίζα Βρυώνη Ολυμπιονίκης της Πάλης, η Φωτεινή Βαβάτση Ολυμπιονίκης της Τοξοβολίας, η Πολύμνια Σαρέγκου Ολυμπιονίκης της Καλαθοσφαίρισης πρώην Αρχηγός Εθνικής, ο Σωτήριος Ανυφαντής Πανελληνιονίκης στην Ξιφασκία, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης Άρης Γρηγοριάδης, η Υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Καλλιόπη Μενελάου πρώην αθλήτρια Καλαθοσφαίρισης Εθνικών κατηγοριών και Αρχηγός της Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων. Στη δράση θα συμμετάσχουν και φοιτητές της ΑΕΝ Μακεδονίας με τον Αντιπλοίαρχο ΛΣ Γεώργιο Μ. Μακρή Διοικητή της Ακαδημίας, καθώς και οι Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες Κωπηλασίας και Αντιπλοίαρχοι του Λιμενικού Σώματος Ευαγγελία Κοκκίνου και Ειρήνη Ζώρα (παγκόσμια πρωταθλήτρια σωματικής διάπλασης και fitness) και η Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής 3 ου ΔΣ Καλαμαριάς Ροζαλία Καμπά Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Παγκρατίου.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρεσβευτής UEFA,  Άγγελος Χαριστέας, ο Διεθνής Ποδοσφαιριστής Euro 2004, Φάνης Κατεργιανάκης και o Διεθνής Ποδοσφαιριστής  World Cup 2010Δημήτρης Σαλπιγκίδης.