ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΥΚΑΚΟΣ
ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ «ΠΑΙΔΙΑ» ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπελτζινίτης
ISBN: 978-960-501-641-8
Τιμή: 28,60 €
Σελ.: 272
Εκδόσεις: Μεταίχμιο

ΒΡΑΒΕΙΑ GOURMAND – Best Children and Family Cookbook για την Ελλάδα

• ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 50 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
• ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ
• ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Στο νέο του βιβλίο ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν έφτιαξε το πρώτο του φαγητό. Ήταν μια μηλόπιτα που όπως τελικά αποδείχτηκε ήταν η αφετηρία για το ταξίδι του στον κόσμο της γαστρονομίας. Αναλογίστηκε, λοιπόν, πόσο πιο εύκολη θα ήταν η πρώτη μαγειρική του απόπειρα αν υπήρχε τότε ένα βιβλίο επεξηγηματικό, χωρισμένο σε βήματα, με συμβουλές και φωτογραφίες που θα έδειχνε τον δρόμο με τρόπο πιο σαφή. Ταυτόχρονα θυμήθηκε και αρκετούς φίλους του, που αν και δεν είναι πια παιδιά, εξακολουθούν να χρειάζονται καθοδήγηση στην κουζίνα.
Έτσι γεννήθηκε το Chef από την αρχή, το οποίο απευθύνεται με προσιτό τρόπο σε μικρούς chef, αλλά και σε ενήλικες που αναζητούν ένα χέρι βοήθειας στην κουζίνα. Συγκεκριμένα, στο βιβλίο περιλαμβάνονται περισσότερες από 50 πρωτότυπες συνταγές, έξυπνα δομημένες σε βήματα, με τη συνοδεία των αντίστοιχων φωτογραφιών. Το Chef από την αρχή υπόσχεται να χαρίσει ευτυχισμένες ώρες δημιουργικής απασχόλησης σε ολόκληρη την οικογένεια. Ψάξτε λοιπόν το παιδί που και εσείς κρύβετε μέσα σας και αφεθείτε στα χρώματα, τα αρώματα και τις γεύσεις που αναδύονται μέσα από τις σελίδες.
Καλή διασκέδαση σε όποια ηλικιακή ομάδα κι αν ανήκετε και φυσικά καλή σας όρεξη!

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1973. Μεγάλωσε στην Αθήνα και επέστρεψε στις ΗΠΑ όπου σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Pennsylvania State University. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, άρχισε να εργάζεται σε εστιατόρια, αρχικά για χαρτζιλίκι αλλά και για να ασκεί το αγαπημένο του χόμπι, τη μαγειρική. Τελικά αποφάσισε να ακολουθήσει τη μαγειρική επαγγελματικά και ξεκίνησε σπουδές που διήρκεσαν δύο έτη. Στη συνέχεια εργάστηκε σε εστιατόρια της Νέας Υόρκης.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2000 εργάστηκε στο Boschetto, αρχικά ως sous chef ενώ αργότερα ανέλαβε για μικρό χρονικό διάστημα την ηγεσία της κουζίνας ως chef. Το 2004 ξεκίνησε να εργάζεται στον Όμιλο Yes Hotels & Restaurants (Semiramis, Twentyone, Periscope), στη θέση του Executive Chef της εταιρείας. Μέσα από αυτήν τη θέση κατάφερε να δημιουργήσει το προσωπικό του στιλ στη μαγειρική για το οποίο αναδείχτηκε και έλαβε το βραβείο Gourmet της Ελευθεροτυπίας το 2006 και το 2007.
Ακολουθώντας το όραμά του για ένα δικό του εστιατόριο αποχώρησε από τα ξενοδοχεία τον Ιούλιο του 2008. Το εστιατόριο «Ψωμί & Αλάτι» άνοιξε τις πόρτες του στις 2 Απριλίου 2009 και σίγουρα αποτελεί την πραγμάτωση ενός από τους σημαντικότερους επαγγελματικούς του στόχους.
Ο Γιάννης Λουκάκος συμμετείχε, ως κριτής, στα πετυχημένα τηλεοπτικά προγράμματα MasterChef και Junior MasterChef τα οποίο προβλήθηκαν από το Mega Channel.
Το προηγούμενο βιβλίο του Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook βραβεύτηκε από τα βραβεία Gourmet ως το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής της χρονιάς 2010-2011 από έλληνα συγγραφέα.

www.metaixmio.gr