Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και η ομάδα όπερας The Medium Project, παρουσιάζουν, σε πανελλήνια πρώτη, τη μουσική γαστριμαργική περιπέτεια του Αμερικανού συνθέτη Lee Hoiby «Bon Appétit!», για τρεις παραστάσεις, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 στις 21:00 και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 στις 18:00 και τις 21:00.

Η «πεντανόστιμη» όπερα του Lee Hoiby «Bon Appétit!» παρουσιάζεται με αφορμή την πρωτότυπη έκθεση «Δώρα της Γης με αντοχή στο χρόνο», που αποτελεί τη συμμετοχή του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. στην 5η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της έκθεσης, η οποία παρατείνεται έως και τις 15 Νοεμβρίου 2015, η παράσταση «Bon Appétit!» σε σκηνοθεσία Ράιας Τσακηρίδη, ζωντανή μουσική διεύθυνση Ανδρέα Τσελίκα και κοστούμι Παύλου Θανόπουλου, μας ανοίγει την όρεξη για γλυκές δημιουργίες.

Το λιμπρέτο αποτελεί την μετεγγραφή ενός επεισοδίου από την τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής της διεθνούς φήμης σεφ Julia Child «The French Chef». Όπως ακριβώς σε μια τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής, το κέικ της παράστασης παρασκευάζεται σε πραγματικό χρόνο και με αληθινά συστατικά κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Η παρτιτούρα του Hoiby, γεμάτη από ήχους φωνών, παιδικών ευφυολογημάτων και πασίγνωστων μουσικών θεμάτων, αποτελεί ένα μουσικό συστατικό της γαστριμαργικής περιπέτειας που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια των θεατών, με οδηγούς τη Βαλέρια Χαριτίδου στο πιάνο, τη μεσόφωνο Μαρία Βλαχοπούλου στο ρόλο της Julia Child και, σε ρόλο έκπληξη, τον γνωστό σεφ ζαχαροπλαστικής Στέλιο Παρλιάρο.
O Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ., συνθέτης Μιχάλης Λαπιδάκης, θα εισάγει τους θεατές στη ζωή και το έργο του βραβευμένου αμερικανού συνθέτη Lee Hoiby.

Στο πνεύμα του αποφθέγματος της Julia Child «Η μαγειρική δεν είναι αγγαρεία, αλλά χαρά», η όπερα του Hoiby αφήνει την αίσθηση στους θεατές ότι παρακολουθούν τη δημιουργία μιας «λιχουδιάς», τόσο μουσικής όσο και γαστρονομικής.

info
Τιμή Εισιτηρίου:
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Μειωμένη είσοδος: 7 ευρώ
Επικοινωνία – Προπώληση Εισιτηρίων – Κρατήσεις – Πληροφορίες:
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
2310-991610 και 2310 247111 από Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.

Σημ.: Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Οι κρατήσεις θέσεων και εισιτηρίων ισχύουν έως και 45 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης προσέλευσης οι κρατήσεις ακυρώνονται.

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.
Αγίου Δημητρίου 159Α
546 36 Θεσσαλονίκη
τηλ: 2310 991610
fax: 2310 991610
[email protected], [email protected]
www.teloglion.gr
Like us on Facebook
twitter.com/Teloglion