Η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους –Αλλιώς, πρωτοπαρουσιάστηκε στο φεστιβάλ stand-upcomedy στο Gazarte, τον Μάιο του 2017 σε μια soldout παράσταση κι έπειτα ξεκίνησε την πορεία της,τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη (θ. Αθήναιον) κι από κει και μετά στο μικρό Παλλάς μέχρι και το Πάσχα. Παράλληλα παίχτηκε σε Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Κω, Άρτα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, κάνοντας συνεχόμενα soldout ενώ μετά από πρόσκληση των πρυτανικών αρχών, του Καποδιστριακού και του Παντείου Πανεπιστημίου, παρουσιάστηκε στους φοιτητές.
Το σημαντικό μ αυτό το έργο όμως, είναι κάτι άλλο, όπως λέει ο ίδιος ο κωμικός:

Ξεκίνησα να γράφω την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους –Αλλιώς, σαν μια παράστασηstand-upcomedy. Με χιουμοριστικό και σατιρικό τρόπο ώστε να δούμε μ άλλο μάτι την Ιστορία μας. Το αποτέλεσμα, είναι μια παράσταση που αφηγείται την ιστορία μας κανονικά. Το «αλλιώς» τελικά, είναι η πραγματική Ιστορία που δεν μαθαίνουμε,γιατί διδασκόμαστε μυθιστορία κι αυτή χρησιμοποιούμε ως πηγή Δικαίου. Μαθαίνουμε μόνο τις χρυσές σελίδες της Ιστορίας μας, με αποτέλεσμα να διαμορφώνουμε μια στρεβλή αντίληψη κι έτσι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τις συνεχείς ήττες.
Κι όσο ζούμε στη Δημοκρατία των φίλων κι όχι στη Δημοκρατία των θεσμών, η κακοδαιμονία θα συνεχίζεται.”

ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Είδα στο Gazarte την “Ιστορία του ελληνικού έθνους – αλλιώς” από τον Σίλα Σεραφείμ και γέλασα μέχρι δακρύων όχι μόνο επειδή είναι τόσο δυνατό το χιούμορ του που ξεκαρδίζεσαι θες-δεν θες, αλλά ακόμη γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μεταβολίσεις τόσο σκληρές αλήθειες για τη συλλογική αντίληψη του παρελθόντος και του παρόντος, που καθορίζουν το μέλλον.
AthensVoice
Στην παράσταση όμως γέλασα και ομολογώ ότι την βρήκα αυθεντικά χιουμοριστική.
Ο Σίλας είναι από τους ελάχιστους Έλληνες κωμικούς που μπορεί να ισορροπήσει στο λεπτό σχοινί της πολιτικής σάτιρας – κριτικής και να «ενοχλήσει» το κοινό. Δεν λαϊκίζει, δεν υπεραπλουστεύει και έχει την συγκρότηση, που του επιτρέπει να καταπιάνεται με θέματα που μόνο αστεία δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις.
Protagon
Έτσι γελάσαμε (κι αν γελάσαμε!), στοχαστήκαμε, μελαγχολήσαμε γλυκά μερικές στιγμές και στο τέλος φύγαμε με ένα «σοφό» χαμόγελο στα χείλη.
Noizy.gr

Info
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Σάββατο 21 Απριλίου
Έναρξη: 22.30

Τιμή εισόδου: 10€ / 8€ (κάτοχοι biscotto members card, φοιτητές, άνεργοι)
Τιμή πότου: 8€
Τιμή μπύρας: 6€
Τιμή ποτήρι κρασί: 6€
Τιμή φιάλης: 80€
Κρασί φιάλη: 40€

Facebook event: ΕΔΩ
*Διευκρινίζουμε ότι ΔΕΝ υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ατόμων ανά φιάλη κρασιού ή ποτού ΟΥΤΕ είναι υποχρωτική η κατανάλωση φιάλης για την κράτηση τραπεζιού.
*Οι κάτοχοι biscotto members card έχουν 20% έκπτωση για παρέα έως 8 άτομα.
Κρατήσεις: 2310253878 ή στην παρακάτω φόρμα κράτησης

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

 

Παραστάσεις stand up comedy biscotto community