Ο Δήμος Καλαμαριάς, σε συνεργασία με το συμπεριληπτικό δίκτυο IncluNet, διοργανώνει το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2025, από τις 10:00 έως τις 13:00, στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, μία ξεχωριστή βιωματική δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού.
Η δράση, την οποία επιμελείται το νεοσύστατο Γραφείο Εξυπηρέτησης & Υποστήριξης ΑμεΑ του Δήμου Καλαμαριάς, πραγματοποιείται με στόχο να γνωρίσει το κοινό την καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία Όρασης, αναδεικνύοντας τη σημασία της συμπερίληψης και της ενσυναίσθησης.
Συμμετέχουν:
Ο Σύλλογος Ανόρασης, με παρουσίαση συμπεριληπτικών επιτραπέζιων παιχνιδιών.
Η ΣΑΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη για ΑμεΑ, με βιωματική θεατρική παράσταση σε συνεργασία με τους φοιτητές του τμήματος Υποκριτικής.
Η Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, με γνωριμία στη γραφή Braille και στις τεχνικές συνοδείας βλέποντα συνοδού.
Η Αθλητική Ένωση Τυφλών ΠΥΡΣΟΣ, με παρουσίαση της χρήσης του διπλού ποδηλάτου και άλλων αθλητικών δράσεων.
Ο Αθλητικός Σύλλογος Τυφλών ΗΦΑΙΣΤΟΣ, με επίδειξη του Παραολυμπιακού αθλήματος Goalball.
Η Λέσχη Lions, με δράση ανακύκλωσης γυαλιών.
Το Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος, αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο και το έργο των σκύλων-οδηγών.
Ο Δήμος Καλαμαριάς καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν, ώστε να μοιραστούν μια εμπειρία που αναδεικνύει τις αξίες της αποδοχής, της ισότητας και της κοινωνικής ενσυναίσθησης.































