Τα περίεργα τεχνολογικά gadgets αποτελούν ένα συνηθισμένο σκέλος της CES, της ετήσιας έκθεσης τεχνολογίας στο Λας Βέγκας που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα.

Πριν από δέκα χρόνια, οι επισκέπτες της έκθεσης είδαν το iPotty, μια συσκευή εκπαίδευσης …τουαλέτας για παιδιά που είχε προσαρτημένο ένα iPad. Από τότε οι συμμετέχοντες έχουν δει τα πάντα, από έξυπνα πιρούνια που παρακολουθούν πόσο γρήγορα τρώτε μέχρι ένα δοχείο άμμου για κατοικίδια συνδεδεμένο με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (για κάποιο λόγο, η τεχνολογία τουαλέτας είναι μεγάλο θέμα στη CES) και μηχανοκίνητα πατίνια με δυνατότητα ταχύτητας έως και 15 χιλιόμετρα ανά ώρα.

 

Η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση, αν και μερικά από τα πιο παράξενα αντικείμενα ήταν επίσης και μερικά από τα πιο cool:

Το αυτοκίνητο της BMW που αλλάζει χρώμα

Ακούγεται σαν κάτι που θα οδηγούσε ένας κακοποιός του James Bond, αλλά το εντυπωσιακό concept car της BMW είναι αληθινό, ακόμα κι αν δεν είναι διαθέσιμο στους καταναλωτές προς το παρόν (και δεν θα είναι σύντομα). Χρησιμοποιώντας το e-ink, την ίδια τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από το πρόγραμμα ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων Kindle της Amazon, η εταιρεία δημιούργησε μια επιφάνεια αυτοκινήτου που μπορεί να αλλάξει χρώματα στη στιγμή με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού πεδίου.

Προς το παρόν, η χρωματική παλέτα αποτελείται μόνο από μαύρο, λευκό και γκρι, αλλά ακόμη και αυτό το περιορισμένο μενού θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο. Τα ανοιχτόχρωμα χρώματα, για παράδειγμα, αντανακλούν περισσότερη θερμότητα και φως από ό,τι τα σκούρα, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει την άνεση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Είναι ανθεκτικό; Είναι πρακτικό; Ποιος ξέρει; Είναι σίγουρα παράξενο (και δροσερό), πάντως.

Amagami Ham Ham

Δεν είμαστε σίγουροι ποιος σκέφτηκε ότι ένα ρομπότ οκτώ ιντσών που μασουλάει το δάχτυλό σας θα ήταν μια καλή ή εμπορεύσιμη ιδέα, αλλά είναι σίγουρα περίεργο. Οι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ μιας γάτας ή ενός σκύλου-ρομπότ, τα οποία βασίζονται σε χαρακτήρες από τη σειρά παιχνιδιών Nemu Nemu. Βάλτε το δάχτυλό σας στο στόμα τους και θα το τσιμπήσουν. Οι δαγκωματιές – υπάρχουν 24 διαφορετικά είδη – καθοδηγούνται από HAMgorithms (ναι, έτσι τους αποκαλούν), που έχουν σχεδιαστεί για να αναπαράγουν την αίσθηση του μωρού ή του κατοικίδιου που δαγκώνει το δάχτυλό σας. Οι δημιουργοί δεν έχουν ακόμη ορίσει τιμή.

Fasteesh Y-Brush

Οι περισσότερες οδοντόβουρτσες μοιάζουν λίγο πολύ μεταξύ τους. Αλλά η βούρτσα Y-Brush αποτελεί μια παρέκκλιση: Μοιάζει με ένα οδοντιατρικό καλούπι, με ένα ογκώδες εξάρτημα προσαρτημένο. Αφού το δαγκώσετε, πατάτε ένα κουμπί ώστε να αρχίσει να βουρτσίζει όλα τα δόντια σας ταυτόχρονα. Δέκα δευτερόλεπτα αργότερα, έχετε τελειώσει. Η συσκευή λέγεται ότι διαθέτει 35.000 τρίχες που απομακρύνουν την πλάκα και φρεσκάρουν την αναπνοή σας. Ωστόσο, η ευκολία δεν είναι …φθηνή: Η συσκευή κοστίζει 147 δολάρια.

Sony Bravia Cam

Σίγουρα, δεν υπάρχει τίποτα εγγενώς περίεργο σε μια κάμερα που είναι ενσωματωμένη σε μια τηλεόραση ή που προσαρμόζεται σε μια τηλεόραση στις μέρες μας. Η χρήση τους για βιντεοκλήσεις είναι συνηθισμένη. Η τελευταία Bravia Cam της Sony, όμως, κάνει περισσότερα. Η αυτόνομη συσκευή σάς επιτρέπει να ελέγχετε την τηλεόρασή σας με χειρονομίες και (εδώ είναι που γίνεται περίεργο) χρησιμοποιεί αισθητήρες εγγύτητας για να διαπιστώσει αν κάποιος κάθεται πολύ κοντά στην τηλεόραση.

Η τεχνολογία απαλλάσσει τους γονείς από το να χρειάζεται να μαλώνουν με τα παιδιά τους για την παρακολούθηση της τηλεόρασης, φτάνοντας στο σημείο να σβήνει την οθόνη όταν κάποιος βρίσκεται πολύ κοντά. Αν χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με μια τηλεόραση Bravia, η κάμερα θα χαμηλώσει ακόμη και την οθόνη σας για εξοικονόμηση ενέργειας όταν φεύγετε από το δωμάτιο. Η τιμή της συσκευής δεν έχει γίνει γνωστή.

L’Oréal Colorsonic

Η βαφή των μαλλιών σας στο σπίτι είναι μια ακατάστατη και μερικές φορές περίπλοκη υπόθεση. Η L’Oréal θέλει να απλοποιήσει τη διαδικασία με το Colorsonic. Μοιάζει πολύ με πολλά άλλα προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Το πάνω μισό καλύπτεται από τρίχες και το κάτω μέρος αποθηκεύει ένα φυσίγγιο με βαφή στο εσωτερικό του. Αφού πατήσετε ένα κουμπί, οι τρίχες κινούνται μπρος-πίσω 300 φορές το λεπτό καθώς βουρτσίζετε για να εφαρμόσετε ομοιόμορφα το χρώμα. Θεωρητικά, θα μπορείτε να το ενεργοποιήσετε, να βουρτσίσετε τα μαλλιά σας και σε λίγα λεπτά να έχετε το χρώμα μαλλιών που θέλετε. Η εταιρεία στοχεύει στην κυκλοφορία του προϊόντος προς το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2023. Η τιμή δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Πηγή: fortunegreece.com