Το InfinityGreece, σε συνεργασία με την Ierax Analytix, πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την έρευνα με τίτλο: “Αυτό που θέλουν οι νέοι”. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 12 με 29 Δεκεμβρίου, η συλλογή έγινε online και το δείγμα της έρευνας ήταν 600 νέες και νέοι, από 16 έως 30 ετών.

Τα πιο σημαντικά σημεία της έρευνας:

  • Περίπου 2 στους 3 νέους βιώνουν ένα αρνητικό συναίσθημα με εντονότερο το άγχος.
  • Αναφορικά με την αγορά εργασίας, ο μισθός αποτελεί σημαντικό κριτήριο για τους νέους- το ποσοστό έχει αυξηθεί σε σχέση με το 2022.
  • 1 στους 2 θεωρεί ότι από την αγορά εργασίας λείπει η «πρόσληψη νέων χωρίς εμπειρία».
  • Η ανάγκη για κοινωνικοποίηση φαίνεται να έχει μειωθεί ενώ παράλληλα οι στεγαστικές συνθήκες φαίνεται πως απασχολούν πολύ τους νέους Θεσσαλονικείς.

Η ολοκληρωμένη έρευνα έχει αναρτηθεί στο website του InfinityGreece και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων, στο κανάλι του InfinityGreece στο YouTube.

 

Λίγα λόγια για το InfinityGreece

Το InfinityGreece είναι μία κοινωνική επιχείρηση με έδρα τη Θεσσαλονίκη που βοηθάει τους νέους να αποκτήσουν τεχνογνωσία και να αναπτύξουν ψηφιακές, media και επιχειρηματικές δεξιότητες κατάλληλες για την αγορά εργασίας. Ξεκίνησε ως φοιτητική εθελοντική ομάδα στη Θεσσαλονίκη το 2014 και το όραμα είναι να παρέχεται ένας ασφαλής χώρος έκφρασης στην νεολαία της πόλης, όπου κάθε νέος θα αναπτύσσεται προσωπικά, θα διευρύνει τους ορίζοντές του και θα μαθαίνει εμπειρικά αφήνοντας το στίγμα του στην τοπική κοινωνία.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Αυτό που θέλουν οι Νέοι: Έρευνα για τις ανάγκες των νέων της Θεσσαλονίκης
Δημιουργία: InfinityGreece & Ierax Analytix
Ημερομηνία έρευνας: 12-29 Δεκεμβρίου 2023
Email Επικοινωνίας: [email protected]
Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 2310 051 527