Για τέταρτη χρονιά το Canicross Greece διοργανώνει για την νέα σαιζόν 2023 μια σειρά από
αγώνες.

Τη Λίμνη Τριαδίου την βρίσκουμε ακολουθώντας ένα βατό χωματόδρομο λίγο έξω από το χωριό Τριάδι. Εκτείνεται σε 18.000 τ.μ. και πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε το 1997 όταν και χτίστηκε το Φράγμα Τριαδίου από τον Δήμο Θέρμης. Οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού στη Θέρμη οδήγησαν στη δημιουργία του Φράγματος στη θέση Παλιά Λατομεία (Ισενλή) του χειμάρρου Τριαδίου. Έτσι δημιουργήθηκε και η Λίμνη Τριαδίου προσθέτοντας μια νότα δροσιάς στο ξερό τοπίο των ορεινών όγκων της περιοχής. Είναι μια πανέμορφη τοποθεσία, άγνωστη στους περισσότερους Θεσσαλονικείς. Διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις βάση των κανονισμών διεξαγωγής. Είναι εύκολα προσβάσιμη και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί άνετα για μια δράση CaniCross.

Η διαδρομή διέρχεται μέσω των ερειπίων της παλαιάς Μερσινούδας, ώστε οι αθλούμενοι να
τερματίζουν από εκεί που ξεκίνησαν. Ο αγώνας διεξάγεται για την προώθηση καμπάνιας υιοθεσίας των αδέσποτων.

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ FULFACE Non Profit Civil Association και υπό την Αιγίδα του Δήμου Θέρμης

Σε αυτή την περιοχή ξεκινάει η επίσημη πρώτη αυτής της σαιζόν. Στο συγκεκριμένο αγώνα υπάρχουν 2 κατηγορίες. Η κατηγορία Fun 4km στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος όσοι θέλουν να εξοικειωθούν με το σπορ και να απολαύσουν μια ωραία διαδρομή μαζί τον αγαπημένο τους σκύλο. Η κατηγορία Sport είναι η κατηγορία που μετράει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και έχει απόσταση 10km και μπορεί κάποιος να τρέξει με τον σκύλο του σε μια διαδρομή με έντονο ανταγωνισμό.

Η διαδρομή και στις 2 κατηγορίες είναι κυκλική ώστε οι αθλητές να τερματίζουν από εκεί που ξεκίνησαν. Η περιοχή είναι εύκολα προσβάσιμη και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί άνετα για ένα αγώνα Cani-Cross. ακόμη και για καθημερινές προπονήσεις.

• Προσέλευση Αθλητών: 10.00
• Εκκίνηση Fun: 11.00
• Εκκίνηση Sport 12.00 -12.30
• Δηλώσεις Συμμετοχής έως 19.02.2023
• Link σελίδας: https://canicrossgreece.org/new-actions-2-2/

 

ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ CANICROSS
Το CaniCross είναι ένα εντυπωσιακό άθλημα δρόμου off-road το οποίο τα τελευταία χρόνια κατακτάει και περισσότερους σε όλο τον κόσμο. Η διεξαγωγή αγώνα ανθρώπου και σκύλου σαν μια ομάδα προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία. Το CaniCross εξελίχθηκε από την προέλευση του skijoring, όπου o άνθρωπος ακολουθούσε το σκυλί του με σκι. Ο άνθρωπος είναι ο οδηγός και κατευθύνει τον σκύλο του με φωνητικές εντολές σε ένα εντυπωσιακό αγώνα για την κατάκτηση του επάθλου. Το CaniCross δεν είναι μόνο μια μέθοδος για να ταιριάξετε περισσότερο με τον αγαπημένο σας σκύλο, αλλά λειτουργεί θετικά και στο μυαλό του, επιτρέποντας να το χρησιμοποιεί σε κάθε εξάσκηση αλλά και δραστηριότητα με απόλυτη επιτυχία.

Για να λάβει κάποιος μέρος, μαζί με τον σύντροφό του – σκύλο δεν είναι κάτι δύσκολο. Απαιτούνται όμως κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις οι οποίες βασίζονται σε διεθνή πρότυπα και σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία I.C.F. (International Canicross Federation). Ο όρος CaniCross περιλαμβάνει άλλα δύο αθλήματα, το bikejoring (αθλητής, ποδήλατο και σκύλος) και το Scooter (αθλητής ποδήλατο-πατινι και σκύλος)

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Όσο ο σκύλος είναι κατάλληλος, υγιής και της σωστής ηλικίας, είναι σε θέση να τρέξει. Μπορεί να λάβει μέρος οποιοδήποτε σκύλο του και σε οποιαδήποτε αγώνα θέλει. Πρίν για οποιαδήποτε δραστηριότητα θα πρέπει ο αθλητής να συμβουλεύεται τον κτηνίατρό,Τα σκυλιά μπορούν να αγωνιστούν αφού φτάσουν σε ηλικία 12 μηνών για CaniCross. Οι κανονισμοί και οι προϋποθέσεις είναι αναρτημένες στην επίσημη σελίδα του CaniCross Greece

Δράσεις