Με τους καλύτερους οιωνούς διεξάγεται την Κυριακή 26 Μαΐου ο 7ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής» καθώς οι αιτήσεις συμμετοχής που έχουν ήδη υποβληθεί πλησιάζουν τις 6.000, ενώ παράλληλα το οργανωτικό κομμάτι που προβλέπει ακόμη και τις τελευταίες λεπτομέρειες για την άρτια διεξαγωγή του έχει ολοκληρωθεί.

Στην κατεύθυνση αυτή θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους περισσότεροι από 135 εθελοντές, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα δρόμου έχουν υποβάλλει πολίτες από ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης αλλά και από όμορους νομούς.

Οι διαδρομές

Σύμφωνα με τα στοιχεία περίπου το 75% των δρομέων έχει επιλέξει τη διαδρομή των 1.000 μέτρων η οποία θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί μπροστά από το δημαρχείο Συκεών και ακολουθεί τις οδούς: Ελ. Βενιζέλου- Κασταμονής- Μητροπόλεως- Γληνού- Οδ. Ελύτη- Μ. Τριανταφυλλίδη- Ελ. Βενιζέλου- Ανδ. Παπανδρέου- Κύπρου- Ρ. Φεραίου- Επταπυργίου- Οδ. Φωκά- Ζαχ. Γουναρίδη- Καρόλου Κουν και τερματίζει στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης».