Τη διασχίζουμε καθημερινά, δεν μπορούμε να διανοηθούμε την πόλη χωρίς αυτήν, την αγαπάμε. Μας κουράζει εξαιτίας της βουής και της κίνησης αλλά ποτέ δε σταματά να μας εκπλήσσει, κυρίως αν της δώσουμε λίγο χρόνο και σηκώσουμε τα μάτια μας ψηλά.

Σπαρμένη με αλλεπάλληλα στρώματα ιστορίας, υπολείμματα του ανατολικού τείχους, εμβληματικά κτήρια τα οποία έχουν παίξει τον δικό τους ρόλο στη ζωή της πόλης, μοντερνισμοί της περιόδου του μεσοπολέμου και αστικά πειράματα των δεκαετιών ’60 και ’70, η οδός Τσιμισκή δεν παύει μέσα στα χρόνια να συνδέει ανθρώπους, σημεία, μνημεία και εποχές.

Παράλληλα είναι γεμάτη με πρόσφατες μνήμες από αγαπημένα βιβλιοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, εμπορικά καταστήματα, πρώιμα εμπορικά κέντρα και τόπους συνάντησης που είχαν καθορίσει το Lifestyle διαφόρων εποχών.

Με ξεναγό την Χριστίνα Μαβίνη και την πλούσια αφήγησή της αναζητούμε τις ιστορίες αυτές και επιχειρούμε να γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα τον δρόμο εκείνο που αντιπροσωπεύει την πιο βαθιά Θεσσαλονίκη που μπορούμε ποτέ να φανταστούμε.

info
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
Σημείο συνάντησης: Κεντρική είσοδος κτηρίου ΧΑΝΘ (απέναντι από την ΔΕΘ)
Ώρα: 9πμ (ώστε να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες στη ξενάγησή μας)
Συμμετοχή: 10 ευρώ
Διοργανωτές: Thessaloniki Walking Tours
Πληροφορίες: 6978186901 κρατήσεις: [email protected]

Δράσεις