Αστρονομία και Καλοκαιρινές Μουσικές
Την Πέμπτη 19 Ιουλίου παρατηρούμε τον ουρανό με τηλεσκόπια σε συνεργασία με το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης και απολαμβάνουμε το ποτό μας με καλοκαιρινές μουσικές επιλογές.
Σας περιμένουμε στο biscotto coffee+ στην εξωτερική πλατεία του Mediterranean Cosmos για μία ξεχωριστή βραδιά γεμάτη αστέρια.

Ετοιμαστείτε για κάτι διαφορετικό…


H επιστημονική ομάδα του ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟΥ Θεσσαλονίκης θα έχει στήσει τηλεσκόπια για την παρατήρηση του έναστρου ουρανού. Επίσης θα είναι στη διάθεσή σας για πληροφορίες και φυσικά καθοδήγηση στην παρατήρησή σας.
Όπως μας εξηγούν, το βράδυ της  Πέμπτης 19 Ιουλίου θα είναι πολύ πλούσιο αστρονομικά, οπότε μη χάσετε την ευκαιρία να ατενίσετε μαζί μας τον νυχτερινό ουρανό!Αμέσως μετά τη δύση του Ήλιου θα παρατηρήσουμε λεπτομέρειες στην επιφάνεια της Σελήνης, και τον Δία μαζί με τους τέσσερις λαμπρότερους δορυφόρους του. Αργότερα θα στρέψουμε τα τηλεσκόπια μας στον Κρόνο, ο οποίος πάντα εντυπωσιάζει με τους δακτυλίους του, και φυσικά στον Άρη, που αυτήν την περίοδο βρίσκεται στην ελάχιστη απόσταση του από τη Γη, πράγμα που τον καθιστά λαμπρότερο και ιδανικό για παρατήρηση. Φυσικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της αστροβραδιάς θα γίνεται ουρανογραφία, ώστε ο καθένας να μπορεί να αναγνωρίζει μόνος του τους καλοκαιρινούς αλλά και τους αειφανείς αστερισμούς!

Όλα αυτά απολαμβάνοντας το κρασί, τη μπύρα ή το ποτό μας ενώ θα απολαμβάνουμε μουσικές επιλογές από το ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. 

Μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας τηλεφωνικά στο 2310-253878 ή στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα κράτησης

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Με την ευγενική υποστήριξη:
Facebook: 
Πλανητάριο Θεσσαλονίκης – Planetarium of Thessaloniki
Website: www.astronomy.gr 

Info
Astroparty @ biscotto coffee+
biscotto coffee+
Mediterranean Cosmos 11ο χλμ. Εθν. Οδού Θεσσαλονίκης – N. Μουδανιών
Πέμπτη 19 Ιουλίου
Έναρξη: 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Facebook event: ΕΔΩ

δράσεις Δράσεις biscotto community Things to do